Algemeen

Netflix komt met zijn eigen 'verwijderalarm'

Uiterste datum nu in beeld tijdens start serie of film.

door Bram de Groot om 11:56 in Algemeen
Netflix test doorlopend allerlei kleine en grote features die daarna mogelijk breed worden uitgerold. Zo test Netflix op dit moment in Frankrijk met een nieuwerwets tv-kanaal en nu blijkt dat de streamingdienst mogelijkheden ziet in een soort verwijderalert.

Via Comicbook wordt duidelijk dat Netflix kijkers gaat waarschuwen wanneer bepaalde content niet meer te zien zal zijn op de streamingdienst. En dan gaat het uiteraard over de films en series waarvan Netflix slechts tijdelijk de uitzendrechten bezit.

Netflix komt met verwijderalert
De alert verschijnt in beeld mocht de content die je kijkt binnen enkele weken van Netflix verdwijnen. Dit is bij het kijken van series uiteraard een handige optie. Bekijk een voorbeeld hoe de alert eruit ziet bij The West Wing, op de Amerikaanse Netflix.

Overigens zou het nog handiger zijn als kijkers de verwijderdatum ook zouden kunnen gebruiken tijdens het zoeken in het Netflix-menu. Het is niet duidelijk of de waarschuwing ook wordt getoond in de Nederlandse Netflix.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Het zou idd handig zijn als ik een (eerdere) verdwijn alert ga krijgen zonder dat ik een film/serie opstart, die op het punt staat om te verdwijnen.
Regelmatig check ik op internet welke films/series worden weggeschopt van Netflix, daar zijn gelukkig bronnen voor.
Zoals MovieMeter, Netflix-Nederland en soms besteed Nu.nl aandacht aan verwijdere films.

GreenHornet

Avatar

Prime heeft zelfs een lijst met content dat bijna weg gaat laatste 30 dagen.

Goku32

Avatar

Dat zou wel handig zijn vind ik, want dan kan je na het volgen van een serie, kijken hoelang de serie nog mee gaat. Zodat je niet verder hoefd te kijken

Decepticon

Avatar

Dat zou ik ook handig vinden, want ik heb veel in mijn lijst staan.
Dan zou het handig zijn als je in je lijst ziet dat iets gauw verdwijnt, zodat je dat voorkeur kunt geven om te kijken.

Joost van den Heuvel

Avatar

Deze alert heb ik deze week inderdaad al een keer gehad.

Verder gebruik ik een app die een lijst geeft van alle content die binnenkort wordt verwijderd. Dat vind ik eigenlijk handiger. Dan kun je ook zien wat je eventueel nog snel moet kijken en nog niet aan het kijken was.

edit:
De app heeft de afgelopen week of weken de te verwijderen content lijst niet meer geüpdatet. Nu zie ik ergens anders dat er de komende paar dagen best veel grote titels verdwijnen.

Dawgruule

Avatar

Zouden jullie ook iets mee kunnen doe @bram @filmttoaal. Ik heb al eerder geroepen; wij lezers vinden dit interessanter dan de “kneitergoede wekelijks Netflix tips”

Onomatope

Avatar

Helemaal eens Dawgruule!

NieuwsFilm

meest populair