Algemeen

Prinses Diana-biopic 'Spencer' met Kristen Stewart nu al onder vuur

Producent Paul Webster reageert.

door Wouter Drummen om 13:37 in Algemeen
Een paar maanden geleden tekende Kristen Stewart voor de hoofdrol in Spencer, waarin de actrice Princess Diana zal spelen. Zij is de eerste grote naam die bevestigd is voor de film. Er wordt op dit moment gezocht naar andere acteurs, maar de casting-berichten die rond gaan zorgen voor veel ophef.

In een recent bericht stond namelijk dat Britse acteurs niet eens kans maken op de rol van een elfjarige prins William. Dit zou niet kunnen i.v.m. met de opnames, die begin 2021 van start gaan in Duitsland terwijl Britten door de Brexit vanaf 1 januari 2021 niet meer zomaar in de Europese Unie zullen kunnen werken.

Niet waar
Volgens een producent van de film, Paul Webster, klopt dit echter niet. Volgens hem heeft de Brexit geen invloed op het castingproces en zijn er al audities met Britse acteurs aan de gang. Zo zegt Webster: ''Als de kandidaten een Iers paspoort hebben, zoveel te beter. Het is echter geen probleem als ze een Brits paspoort hebben en we zijn niet noodzakelijk op zoek naar een niet-Brit om prins William te spelen''.

Webster voegt er eveneens aan toe dat er veel Britse acteurs in de film te zien zullen zijn. Zij zullen dan ook allemaal mee reizen naar Duitsland, iets wat volgens Webster geen probleem is, aangezien de film een Brits-Europese coproductie is.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

en we zijn niet noodzakelijk op zoek naar een niet-Brit om prins William te spelen
Maar wel een hoofdzakelijk een Amerikaanse actrice inhuren om een Britse prinses te spelen Smiley face

GreenHornet

Avatar

Er zijn genoeg Britse Actrices die deze rol hadden kunnen spelen. Waarom moeten ze nu een Amerikaans standbeeld vragen voor die rol.

Bigds9fan

Avatar

Waarom die graftak voor de rol van Diana?

Artificialis

Avatar

De keuze voor Kristen Stewart vind ik erger dan de keuze om voor een Amerikaanse actrice te gaan. Spider-Man wordt toch ook door een Brit gespeeld? Margareth Thatcher werd door Meryl Streep vertolkt. Als we hier al moeilijk over gaan doen.. Het valt me nog mee dat er geen zwarte actrice wordt gecast. Dat zou wel ongepast zijn geweest.

omniesbonsai

Avatar

Respectloze opmerking
En niet bepaald een graftak
Ze lijkt wel niet erg op Diana
De film zou moeten gaan over hoe ze is vermoord en waarom

deregtx

Avatar

Grote miscast.. Pak gewoon die actrice van The Crown.

Paddington Bear

Avatar

Ik zie (en hoor) ook het liefst een echte Britse. Maar een goede acteur/actrice zou het accent perfect moeten kunnen aanleren. Al helemaal voor een Britse Prinses.
Qua looks is Kristen niet de slechtste keus. Haar oogopslag lijkt wel wat op die van Lady Di

Sunspot

Avatar

Ja, waarom niet een Britse nemen als Diana.

Is best recent als je in films denkt, de dood van Diana.

Maar ook de keuze voor Stewart, haar gezicht lijkt totaal niet op dat van Diana, de uitstraling...

Blut

Avatar

Diana was bekend voor haar lengte, haar charisma en gratie. De actrice die haar wilt vertolken voldoet best aan deze voorwaarden wil ze geloofwaardig overkomen. Kristen Stewart is klein, heeft niet echt charisma en maakt er haar handelsmerk van om zich weinig verfijnd te gedragen. Voor een goede actrice hoeft dit geen probleem te zijn maar Kristen speelt in elke rol een variant van zichzelf. Haar bereik als karakteracteur is beperkt. En in tegenstelling tot haar Twilight tegenspeler die als Brits acteur vrijwel alle Amerikaanse accenten verrassend goed beheerst, kan ik me bijna niet voorstellen dat zij met haar nasale Amerikaanse stem het Engelse upper-class accent perfect kan uitspreken en dit is zeker vereist. Bovendien wordt Diana in The Crown vertolkt door 2 zeer goede actrices en zal ze hiermee steevast worden vergeleken. We zullen zien.

NieuwsFilm

meest populair