Prinses Diana-biopic 'Spencer' met Kristen Stewart nu al onder vuur

Prinses Diana-biopic 'Spencer' met Kristen Stewart nu al onder vuur

Producent Paul Webster reageert.

Een paar maanden geleden tekende Kristen Stewart voor de hoofdrol in Spencer, waarin de actrice Princess Diana zal spelen. Zij is de eerste grote naam die bevestigd is voor de film. Er wordt op dit moment gezocht naar andere acteurs, maar de casting-berichten die rond gaan zorgen voor veel ophef.

In een recent bericht stond namelijk dat Britse acteurs niet eens kans maken op de rol van een elfjarige prins William. Dit zou niet kunnen i.v.m. met de opnames, die begin 2021 van start gaan in Duitsland terwijl Britten door de Brexit vanaf 1 januari 2021 niet meer zomaar in de Europese Unie zullen kunnen werken.

Niet waar
Volgens een producent van de film, Paul Webster, klopt dit echter niet. Volgens hem heeft de Brexit geen invloed op het castingproces en zijn er al audities met Britse acteurs aan de gang. Zo zegt Webster: ''Als de kandidaten een Iers paspoort hebben, zoveel te beter. Het is echter geen probleem als ze een Brits paspoort hebben en we zijn niet noodzakelijk op zoek naar een niet-Brit om prins William te spelen''.

Webster voegt er eveneens aan toe dat er veel Britse acteurs in de film te zien zullen zijn. Zij zullen dan ook allemaal mee reizen naar Duitsland, iets wat volgens Webster geen probleem is, aangezien de film een Brits-Europese coproductie is.

NieuwsFilm

meest populair