Celebrity

Glenn Close is het totaal niet eens met Oscarwinst Gwyneth Paltrow

Paltrow won in de categorie Beste Actrice, wat volgens Close onterecht is.

door FilmTotaal om 11:23 in Celebrity
Niet iedereen is het altijd eens met de Oscaruitreikingen. Ook actrice Glenn Close, die maar liefst zeven keer genomineerd werd voor het gouden beeldje maar geen enkele keer won, heeft nu kritiek geuit op de Oscarzege van Gwyneth Paltrow voor Shakespeare in Love.

Paltrow wist hiermee Cate Blanchett (Elizabeth), Meryl Streep (One True Thing), Emily Watson (Hilary and Jackie) en Fernanda Montenegro (Central Station) te verslaan. Volgens Close had echter Montenegro moeten winnen. Zo zegt de actrice: ''Ik herinner me nog het jaar waarin Gwyneth Paltrow won van die fantastische actrice uit Central Station. Ik weet nog dat ik het kreeg te horen en echt dat wat? Dat sloeg echt helemaal nergens op''.

Teleurstellend
Central Station werd destijds genomineerd voor twee Oscars. Montenegro was de eerste en enige Braziliaanse die een nominatie voor Beste Actrice kreeg. Central Station verloor ook in de categorie Beste Buitenlandse film, namelijk van La Vita è Bella. Daarentegen werd Shakespeare in Love genomineerd voor zeven Oscars en wist deze alle zeven te verzilveren.

NieuwsFilm

meest populair