Celebrity

Keihard oordeel: Johnny Depp verliest rechtszaak definitief

De rechter heeft Depps verzoek om hoger beroep keihard afgewezen.

door FilmTotaal om 16:32 in Celebrity
Johnny Depp heeft van de Britse rechter geen toestemming gekregen om in hoger beroep te gaan in de lasterzaak die hij onlangs heeft verloren van The Sun. Tevens moet Depp een forse vergoeding betalen aan de Britse tabloid.

Rechter Andrew Nicol heeft Depps verzoek afgewezen omdat de acteur volgens hem geen kans heeft om in hoger beroep wel zijn gelijk te halen. "De feitelijke bevindingen van een rechtbank in eerste aanleg kunnen zelden in hoger beroep worden aangevochten", oordeelt de rechter. "Ik acht de gronden waarop Depp in beroep wil gaan niet kansrijk".

Ook moet Depp van de rechter op zeer korte termijn een fors bedrag van 628.000 pond overmaken aan The Sun voor de proceskosten die de krant heeft gemaakt. Deze uitspraak is al met al dan ook weer een flinke tegenslag voor Depp.

Waarom Depp verloor
Depp wordt er door zijn ex Amber Heard van beschuldigd haar meermaals te hebben mishandeld. De rechter oordeelde dat dat in twaalf van de veertien voorbeelden die door The Sun werden aangehaald inderdaad kon worden bewezen. Hij vond het gebruik van de term 'vrouwenmepper' dan ook niet onterecht. Depp heeft altijd verklaard onschuldig te zijn.

NieuwsFilm

meest populair