Alex Garland (Ex Machina, Annihilation) maakt horrorfilm

Alex Garland (Ex Machina, Annihilation) maakt horrorfilm

De scenarist van 28 Days Later, Dredd en Sunshine kiest zijn nieuwe project.

De Oscar genomineerde scenarist/regisseur Alex Garland (Ex Machina, Annihilation) bereidt zich momenteel voor op de opnames van zijn nieuwe filmproject; een Britse low-budget horrorfilm.

Empire bracht het nieuws naar buiten en meldde daarbij dat Garland (zoals altijd het geval) het script schrijft en zal regisseren. De financiering van de film is nog niet helemaal rond, maar de productie moet in het voorjaar of de zomer van 2021 beginnen. Garland vertelde Empire het volgende over het vooralsnog titelloze project:

"Ik heb een low-budget horrorfilm geschreven, die zich afspeelt in Groot-Brittannië. Ik weet niet of de plot onrealistisch is. Vooraf aan de productie voelt een film altijd onrealistisch, maar op de een of andere manier lukt het toch elke keer weer."

Van tv naar film
Garland was eigenlijk van plan om een tv-serie te maken over protesten en maatschappelijke ongehoorzaamheid. Toen de Black Lives Matter-beweging echter massaal opstond na de dood van George Floyd, besefte Garland echter dat zijn serie niet nodig is:

"Ik dacht direct dat het onnodig was om verder te schrijven. Op een goede manier. Ik was er vreemd genoeg blij mee."

NieuwsFilm

meest populair