Algemeen

Alex Garland (Ex Machina, Annihilation) maakt horrorfilm

De scenarist van 28 Days Later, Dredd en Sunshine kiest zijn nieuwe project.

door Zilko Tarici om 13:44 in Algemeen
De Oscar genomineerde scenarist/regisseur Alex Garland (Ex Machina, Annihilation) bereidt zich momenteel voor op de opnames van zijn nieuwe filmproject; een Britse low-budget horrorfilm.

Empire bracht het nieuws naar buiten en meldde daarbij dat Garland (zoals altijd het geval) het script schrijft en zal regisseren. De financiering van de film is nog niet helemaal rond, maar de productie moet in het voorjaar of de zomer van 2021 beginnen. Garland vertelde Empire het volgende over het vooralsnog titelloze project:

"Ik heb een low-budget horrorfilm geschreven, die zich afspeelt in Groot-Brittannië. Ik weet niet of de plot onrealistisch is. Vooraf aan de productie voelt een film altijd onrealistisch, maar op de een of andere manier lukt het toch elke keer weer."

Van tv naar film
Garland was eigenlijk van plan om een tv-serie te maken over protesten en maatschappelijke ongehoorzaamheid. Toen de Black Lives Matter-beweging echter massaal opstond na de dood van George Floyd, besefte Garland echter dat zijn serie niet nodig is:

"Ik dacht direct dat het onnodig was om verder te schrijven. Op een goede manier. Ik was er vreemd genoeg blij mee."

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Mooi nieuws! Kijk er al naar uit!

Hyenas

Avatar

28 Days Later is voor mij nog steeds een van de beste zombie films, ook al heeft hij die alleen geschreven. Ex Machina was top maar Annihilation was een enorme teleurstelling. Hopelijk kan hij hier iets van maken!

Goku32

Avatar

Ben benieuwd

Fluffer

Avatar

Annihilation was een topfilm , ik kijk dus zeker uit naar dit project.

NieuwsFilm

meest populair