Kurt Russell wil stoppen met acteren

Zijn laatste rol is die van de Kerstman.

Acteur Kurt Russell is een icoon, bekend van onder meer Escape From New York, Guardians of the Galaxy Vol. 2 en The Hateful Eight. Maar hij speelt ook de rol van de kerstman in de The Christmas Chronicles-films. En het lijkt er nu steeds meer op dat hij daarvan zijn laatste rol wil maken.

Regisseur Chris Columbus heeft het druk met promotie de laatste tijd. Zo sprak hij uitgebreid over zijn werk aan de Harry Potter-franchise, maar vertelde hij nu ook aan Yahoo Entertainment dat Russell wil stoppen met zijn filmwerk. En zijn laatste rol moet Saint Nick zijn.

Laatste rol
"Kurt kwam naar mij toe en zei: 'Ik wil naar de ondergaande zon lopen, en dat dit mijn laatste rol is'. Hij wil de rol blijven spelen, is er echt aan toegewijd. Dat betekent dat hij acht weken zijn baard laat staan, elke avond aan het scenario werkt voordat we verder gaan met de opnames. Het is een intense klus en eentje die hij heel serieus neemt," zegt Columbus.

Russell schijnt te overwegen een derde film te maken voor Netflix. Die kans is in elk geval groot, gezien het tweehonderd pagina's tellende achtergrondverhaal dat hij voor het personage schreef.

NieuwsFilm

meest populair