Algemeen

Kurt Russell wil stoppen met acteren

Zijn laatste rol is die van de Kerstman.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Acteur Kurt Russell is een icoon, bekend van onder meer Escape From New York, Guardians of the Galaxy Vol. 2 en The Hateful Eight. Maar hij speelt ook de rol van de kerstman in de The Christmas Chronicles-films. En het lijkt er nu steeds meer op dat hij daarvan zijn laatste rol wil maken.

Regisseur Chris Columbus heeft het druk met promotie de laatste tijd. Zo sprak hij uitgebreid over zijn werk aan de Harry Potter-franchise, maar vertelde hij nu ook aan Yahoo Entertainment dat Russell wil stoppen met zijn filmwerk. En zijn laatste rol moet Saint Nick zijn.

Laatste rol
"Kurt kwam naar mij toe en zei: 'Ik wil naar de ondergaande zon lopen, en dat dit mijn laatste rol is'. Hij wil de rol blijven spelen, is er echt aan toegewijd. Dat betekent dat hij acht weken zijn baard laat staan, elke avond aan het scenario werkt voordat we verder gaan met de opnames. Het is een intense klus en eentje die hij heel serieus neemt," zegt Columbus.

Russell schijnt te overwegen een derde film te maken voor Netflix. Die kans is in elk geval groot, gezien het tweehonderd pagina's tellende achtergrondverhaal dat hij voor het personage schreef.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Crush

Avatar

Jammer maar begrijpelijk.

Draven

Avatar

Toffe acteur. Ergens zal hij moeten kunnen pensioneren. Hij is 69 en zijn vrouwtje 75 jaar. Ik kan hem altijd wel waarderen in zijn films.

Goku32

Avatar

Jammer hij was wel een goeie acteur

Tarman

Avatar

Wat een sensatieverhaal weer. Als je het originele stuk leest, zie je dat er heel wat anders staat: 'According to Columbus, the 69-year-old actor wants to eventually make the yuletide role his swan song.

“He said to me, ‘I want to walk into the sunset, this being the last role I play,’” reveals Columbus. “He wants to continue doing it."

Met andere woorden: hij wil de rol van Kerstman blijven spelen tot aan het eind van zijn carrière, dat is een betere interpretatie van de tekst.

baron nostalgia

Avatar

Jammer erg jammer ik had graag een vervolg op tango and cash gezien

milo007

Avatar

Goeie acteur, spijtig.

Decepticon

Avatar

Zou jammer zijn als deze kerstfilms zijn laatste rollen zullen zijn, hij is zo'n goede acteur.

KeesjeNL

Avatar

Je komt hem de laatste jaren redelijk vaak tegen in de betere films. Ik vond hem erg goed in Deepwater Horizon.

kokosnoot

Avatar

Sympathieke acteur ^^

Gigan72

Avatar

Zijn beste film The Thing
Zijn coolste personage Snake Plissken..call me Snake!
En verder heeft hij natuurlijk veel top films op zijn naam staan.

Master Of Films

Avatar

Heil Gigan72.
Dat is Kurt in een notendop.
Persoonlijk vond ik Death Proof (Standalone en/of Grindhouse) wel een van zijn minste films. Lag meer aan Quentin Tarantino dan aan Kurt. Zeg je Death Proof, dan zeg je eigenlijk de slechtste film van Tarantino ipv van een Kurt film.

Gigan72

Avatar

^
Ik vindt de rol van Kurt wel cool in Death Proof maar verder is de film een stuk minder.
Kurt is voor mij wel een soort van held.
Komt natuurlijk dat hij in een hoop films zit waar ik mee ben opgegroeid en ik zou hem graag nog een keer terug willen zien als Snake Plissken zou een leuke afsluiting zijn als hij echt stopt.

Misschien iets voor op FT
Welke film van Kurt vindt jij de beste

Master Of Films

Avatar

@Gigan72
Kurt is idd een coole gast. Smiley face
Vooral met de John Carpenter samenwerking.
Dat leverde imho 3 klassiekers op uit the 80's. Smiley face
Big Trouble in Little China, The Thing'82 en Escape from New York.
Kurt is ook een geschikte Western ster, denkend aan Tombstone, Bone Tomahawk en Quentin Tarantino's The Hateful Eight (een veel betere Quentin Tarantino imho). Hiermee is het al te duidelijk dat ook Tarantino gek op Kurt is, anders zat hij niet in Once Upon a Time... In Hollywood Smiley face

Maar goed. Kurt gaat door als Kerstman. En zelfs ik vind dat prima.
Rond de kerstdagen maar eens de luchtige Christmas Chronicles 2 bekijken.
Al was het vanwege de screenreünie tussen Kurt en Goldie. Wat had ik vroeger toch plezier gehad met Overboard.

Blockbuster

Avatar

Wat heeft deze man al een indrukwekkend oeuvre van inmiddels 60 jaar. Ooit als kindsterretje in de jaren 60 in Disney films begonnen, vervolgens in veel memorabele rollen te zien geweest. Beste films vind ik The Thing en Big Trouble In Little China. Ook de comedy's met zijn vrouw Goldie Hawn zijn leuk. Soldier (1998) en 300 Miles To Graceland (2001) waren flops, maar ik vond ze toppers. En hij zat in twee van mijn favoriete thrillers aller tijden: Unlawful Entry (1992) en Breakdown (1997): van begin tot eind op het puntje van je stoel; zo zie je ze de laatste tijd niet vaak meer.

NieuwsFilm

meest populair