'Spider-Man 3' zorgt voor heel wat gedoe op locatie

'Spider-Man 3' zorgt voor heel wat gedoe op locatie

In Atlanta zijn ouders nu heel boos.

De afgelopen maand vinden de opnames van Spider-Man 3 plaats in Atlanta. Maar de productie van Marvel Studios heeft voor controverse gezorgd in het stadje. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van twee scholen voor de opnames. Scholen die gesloten zijn voor leerlingen.

In maart werd het Atlanta Public Schools-systeem op slot gedaan vanwege het toenemend aantal coronabesmettingen in de regio. Maar met het nieuwe schooljaar, blijven leerlingen vanuit huis les hebben. Pas in januari lijken ze terug te keren naar school.

School gebruiken
Lange tijd was het zo dat scholen niet gebruikt mochten worden als filmlocatie tijdens de sluiting. Maar nu is daar een andere keuze in gemaakt. Marvel Studios betaalde maar liefst 50.000 dollar om gebruik te mogen van de opnames, omdat ze "cruciaal zijn voor het succes van deze volgende film".

Op dit moment is het de bedoeling dat in het weekend van 22 januari op de Douglass High School opgenomen wordt, en in het weekend van 29 maart op Grady. Dat is echter controversieel bij ouders, die vinden dat hun kinderen dan beter weer gewoon naar school kunnen.

NieuwsFilm

meest populair