Algemeen

'Spider-Man 3' zorgt voor heel wat gedoe op locatie

In Atlanta zijn ouders nu heel boos.

door Jim Pedd om 08:59 in Algemeen
De afgelopen maand vinden de opnames van Spider-Man 3 plaats in Atlanta. Maar de productie van Marvel Studios heeft voor controverse gezorgd in het stadje. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van twee scholen voor de opnames. Scholen die gesloten zijn voor leerlingen.

In maart werd het Atlanta Public Schools-systeem op slot gedaan vanwege het toenemend aantal coronabesmettingen in de regio. Maar met het nieuwe schooljaar, blijven leerlingen vanuit huis les hebben. Pas in januari lijken ze terug te keren naar school.

School gebruiken
Lange tijd was het zo dat scholen niet gebruikt mochten worden als filmlocatie tijdens de sluiting. Maar nu is daar een andere keuze in gemaakt. Marvel Studios betaalde maar liefst 50.000 dollar om gebruik te mogen van de opnames, omdat ze "cruciaal zijn voor het succes van deze volgende film".

Op dit moment is het de bedoeling dat in het weekend van 22 januari op de Douglass High School opgenomen wordt, en in het weekend van 29 maart op Grady. Dat is echter controversieel bij ouders, die vinden dat hun kinderen dan beter weer gewoon naar school kunnen.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Novarellum

Avatar

Dus ze willen in het weekend filmen maar ouders willen dan liever hun kinderen op school hebben. Oké.

Decepticon

Avatar

Dit is inderdaad wel een vreemd artikel.

Webjoker

Avatar

Maar liefst $50.000? $50.000 per dag misschien. Voor de film Casino betaalden ze 25 jaar geleden al $30.000 per dag om in een bepaald restaurant te mogen filmen (bron).

Tommert

Avatar

Oké, misschien hebben die ouders iets niet begrepen want het lijkt me raar om naar school te gaan in het weekend.

NieuwsFilm

meest populair