'Star Wars': Hoe verging het Coruscant na de prequelfilms?

'Star Wars': Hoe verging het Coruscant na de prequelfilms?

De stadsplaneet wordt geteisterd door criminelen.

De film Star Wars: The Rise of Skywalker concentreerde de actie grotendeels op de nieuwe planeet Exegol. Maar het scheelde niet veel, of de planeet Coruscant had in die film centraal gestaan. Helaas gebeurde dat niet, maar gelukkig weten we wel een en ander van hoe het de stadsplaneet is vergaan na de prequelfilms.

Coruscant is een van de meest prominente locaties in de prequelfilms. De planeet was het thuis van een biljoen wezens, en bestond volledig uit een stad die vol stond met wolkenkrabbers. Bovendien was de planeet het thuis van de Galactic Senate en de Jedi Temple. Het was dus een belangrijke planeet.

Korte geschiedenis
We zagen Coruscant voor het eerst in de film The Phantom Menace en kwamen erachter dat het een enorm corrupte planeet was. Desondanks was de macht van het sterrenstelsel daar geconcentreerd en werd Sheev Palpatine vrij snel de heerser van de Senate.

In Revenge of the Sith zorgde Palpatine ervoor dat de Jedi grotendeels uitgeroeid werden en figuren als Yoda en Obi-Wan Kenobi zich moesten verbergen. Hoe verging het de planeet na het verdwijnen van de Jedi?

The Mandalorian
In de serie The Mandalorian van Disney+ horen we de planeet een paar keer. De protocolrobot die de kinderen in de aflevering The Siege les geeft, vertelt over handelsroutes. Hij noemt Coruscant als de oude hoofdstad van de Republiek, en zegt dat Chandrila de nieuwe hoofdstad is.

We weten dankzij de boeken in de franchise waarom Coruscant niet weer 'gewoon' de hoofdstad werd. Na de vernietiging van de Jedi Temple, werd de bevolking van de stad behoorlijk onderdrukt. Er braken rellen uit, met name na de vernietiging van de planeet Alderaan.

Vol criminelen
Er ontstond een heel nieuwe sfeer op de planeet, waar de bevolking continu in opstand kwam tegen de aanwezige Stormtroopers, dat maar bleef vechten. En zelfs nadat Palpatine verslagen was, was het nog niet voorbij. De oorlog woedde voort op de planeet, en pas na de Battle of Jakku gaven de Imperials zich over.

Coruscant werd nog altijd geteisterd door de onderwereld, en werd zelfs een soort hub voor criminele syndicaten. Pas na de rebellie tegen de First Order kwam daar verandering in.

NieuwsFilm

meest populair