Algemeen

De Dirty Dancing-sequel zal Patrick Swayze niet vervangen

Jennifer Grey keert terug als Frances 'Baby' Houseman maar zal het zonder Johnny Castle moeten doen.

door Wouter Drummen om 15:00 in Algemeen
Afgelopen zomer werd al aangekondigd dat er een vervolg zou komen op beroemde muzikale film Dirty Dancing. Regisseur Jonathan Levine, o.a. bekend van 50/50 en Long Shot, zal de film inblikken. Jennifer Grey keert terug als Frances 'Baby' Houseman. Zij laat zich in een recent interview over de sequel uit.

De grootste vraag is natuurlijk wat ze van plan zijn met het personage van Patrick Swayze. Hij speelde de dansleraar Johnny Castle en de liefde van Baby. De acteur stierf echter in 2009 maar zal niet hercast worden. Dat laat Grey nu weten: ''Het is onmogelijk om iemand die overleden is te vervangen. We moeten ook niet proberen iets magisch als Dirty Dancing opnieuw over te doen. We zullen een andere richting inslaan''.

De moeite waard
Het is niet zo heel gek dat er, ondanks het overlijden van Swayze, toch een vervolg komt. Het origineel uit 1987 wist het uitstekend te doen. De film kostte 'maar' 6 miljoen dollar om te maken en bracht liefst 218 miljoen dollar wereldwijd op. Ook won Dirty Dancing een Oscar en een Golden Globe

De CEO van Lionsgate heeft dan ook hoge verwachtingen voor het vervolg: ''Ik kan jullie beloven dat het een romantische en nostalgische film wordt, waar de Dirty Dancing-fans allemaal op zitten te wachten en door verrast zullen worden!''

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Nou, ik hou m'n vingers gekruist, want in het vervolg Havana Nights uit 2004, ontbrak alle magie die het origineel had.

Draven

Avatar

Dirty Dancing had een soundtrack die goed aansloeg. Het was een film die destijds ook goed aansloeg bij de jeugd. Hele hordes kleine dames in de lijn voor de bioscoop. Persoonlijk vond ik enkele teksten en scenes tenenkrommend. Als ze weer een Dirty Dancing uitpoepen zal het een film moeten zijn die de jeugd van toen (nu dus de oudere) aan moeten spreken in mijn optiek.

don lukas

Avatar

Zal wel Iers met Tiktok worden

Goku32

Avatar

Waarom word er een nieuwe film gemaakt, want dat slaat nergens op. Wie zit Hierzo op te wachten

NieuwsFilm

meest populair