Algemeen

December lijkt toch iets meer Box Office-actie te gaan laten zien

Box Office-score van nieuwe Croods-film best sterk.

door Bram de Groot om 17:33 in Algemeen
Onder normale onstandigheden zijn november en december financieel sterke maanden aan de (Noord-Amerikaanse) bioscoopkassa's. Dit jaar is alles anders, maar het lijkt er toch op dat er iets meer mensen bereid zijn om het witte doek op te zoeken.

Sinds de start van de coronacrisis heeft heeft Tenet van Christopher Nolan het beste openingsweekend in de States in handen. Begin september noteerde de scifi-actiethriller zo'n $20,2 miljoen.

The Croods: A New Age
Het eerste weekend van de animatiefilms The Croods: A New Age van DreamWorks Animation noteerde een naar omstandigheden sterk eerste weekend, met een opbrengst van $9,7 miljoen. Sinds afgelopen woensdag haalde het vervolg al zo'n $17 miljoen op.

Wereldwijd staat de teller nu op $37,8 miljoen en dat is circa een tiende van de totaal opbrengst van Tenet. Die film haalde in de States afgelopen weekend zo'n drie ton in dollars op en staat nu op circa $358 miljoen wereldwijd.

Overigens films in de Noord-Amerikaanse box office zijn Freaky, The War with Grandpa, Let Him Go, Come Play, Honest Thief, Elf, The Santa Clause en National Lampoon's Christmas Vacation. De laatste drie films zijn re-releases. Geen van die films wist afgelopen weekend meer dan een miljoen om te zetten.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

KeesjeNL

Avatar

Vond The Croods destijds een hele leuke animatie-film. Als ik IMDB moet geloven is deel 2 nét zo goed!

Fluffer

Avatar

The Croods was en is nog steeds e’en van de betere animatiefilms van de laaatste jaren , de trailer van deel 2 lijkt een mindere film te beloven maar je weet nooit.
Leuk dat films als elf en Christmas vacation terug uitgebracht worden , dat waren top kerstkomedies.
Verder hoop ik dat let him go en come play ook onze richting uitkomen.

NieuwsFilm

meest populair