Algemeen

'Jurassic World: Dominion' heeft de eerste prijs al gewonnen

En dat terwijl het nog anderhalf jaar zal duren voor we de film kunnen aanschouwen.

door Timothy van Damme om 14:26 in Algemeen
Bijzondere tijden zorgen soms voor bijzondere momenten. Hoewel niemand op dit moment de definitieve versie van Jurassic World: Dominion heeft gezien, wint de film nu al een prijs.

De film rondde recent de opnames op en het eindresultaat zal pas in 2022 te zien zijn. Reden voor deze vertraging was uiteraard Covid-19 en de maatregelen die hierop volgden.

Innovation Awards
En het is precies in die categorie dat de nieuwe Jurassic World een prijs wint. De Production Guild of Great Britain Innovation Awards zijn in het leven geroepen om de mensen achter de schermen in het zonnetje te zetten.

Afgelopen filmjaar was allesbehalve normaal, waarbij juist die mensen van groot belang bleken. Jurassic World: Dominion was één van de eerste films die na de lockdown weer aan de slag ging. Volgens de PGGB deden ze dat met grote zorg.

Bubbel
Hun veiligheidsprotocol was een voorbeeld voor anderen. De mensen achter de schermen zochten naar de beste oplossingen en zorgden ervoor dat 1000 werknemers aan de slag konden. Hun ervaringen hielpen andere filmsets ook vooruit.

Cast en crew werden voor de opnames in een zogeheten bubbel geplaatst. Het is daarbij verboden om fysiek contact aan te gaan met mensen buiten die groep. Maar liefst 40.000 tests werden afgenomen om ieders gezondheid in de gaten te houden.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair