Algemeen

Thanos blijkt een 'Eternal' en de laatste van zijn soort?

Onthult deze exhibitie de connectie tussen Thanos en een aankomende Marvel-film?

door Jeffrey Kouters om 15:02 in Algemeen
Was Thanos een Eternal en de laatste van zijn soort? The Direct heeft een foto verspreid die dit lijkt te bevestigen.

Avengers S.T.A.T.I.O.N. is een interactieve exhibitie met informatie over en spullen uit het Marvel Cinematic Universe. Momenteel is deze attractie onder meer in Toronto, Canada te vinden (al zijn de deuren nu dicht vanwege corona). The Direct wist eerder deze maand echter nog een bezoek te brengen aan Avengers S.T.A.T.I.O.N. en heeft daar interessante informatie over Thanos gevonden.

In de exhibitie is namelijk een informatiezuil te vinden waarop Thor het een en ander onthult over de achtergrond van de superschurk. "Men zegt dat Thanos' origine op Saturnus' maan Titan ligt, wat hem een Titaan maakt. Het gerucht gaat echter dat Thanos de laatste van een oude en zeer geavanceerde soort is die door het universum bekendstaat als The Eternals", valt er te lezen.Zoon van twee Eternals
In de comics is Thanos de zoon van twee Eternals: A'lars en Sui-San. En hoewel deze personages - althans, voor zover we weten - niet in The Eternals te zien zullen zijn, speelt een ander familielid van Thanos wel een belangrijke rol: Thena (Angelina Jolie), in de stripverhalen de nicht van Thanos.Opvallend is misschien dat er wordt beweerd dat Thanos de laatste van zijn soort is. Toch sluit dit aan op mogelijke verhaallijn van The Eternals. Er wordt namelijk gezegd dat de Eternals al honderden jaren verborgen op aarde leven, waardoor niemand meer van hun bestaan afweet.

Waar komt Thanos vandaan?
Voorlopig moeten we deze informatie maar met een korreltje zout nemen, ook omdat wordt opgemerkt dat Thanos oorspronkelijk van de Saturnus' maan Titan komt. In Infinity War (2018) is Titan duidelijk een andere planeet, elders in het universum.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

CassidyButch

Avatar

FM jullie hebben nooit een comic book gelezen?

FilmVirtuoso

Avatar

Ja. Thanos is een Eternal, afkomstig van de planeet Titan. Het eerste deel van de titel 'THANOS BLIJKT EEN 'ETERNAL' is dus volledig irrelevant. Mensen die de comics lezen weten dit. Al verwacht ik echt niet van filmliefhebbers of recensenten dat zij ook de comics van een franchise lezen.

Bovendien heeft de originele Engelse schrijver van dit artikel (Jon Fuge) dit ook aan in zijn profielomschrijving:

'Film Fanatic. Movie Maniac. Cockney Critic. Asserting his opinion wherever he goes, whether it is warranted or not'.

Geen garantie voor volledig correcte filmfeitjes dus. Het originele artikel staat overigens op:

https://movieweb.com/eternals-thanos-connection-mcu-marvel-viral-marketing/

kokosnoot

Avatar

Hij heeft de laatste Eternals die zich verborgen hielden gehalveerd met zijn 'knip'.

NieuwsFilm

meest populair