Algemeen

Fans opgelet: er komen meer 'Twilight'-films aan

Stephenie Meyer belooft dat er meer Twilight aankomt.

door Jim Pedd om 08:38 in Algemeen
Als je gehoopt had dat het voorbij zou zijn met de Twilight-saga, hebben we slecht nieuws voor je. Er komen nog meer boeken aan in de franchise. Dat zegt bedenkster en schrijfster Stephenie Meyer.

Afgelopen augustus verscheen Midnight Sun, een nieuw boek in de franchise dat Twilight opnieuw vertelt, maar dan vanuit het perspectief van Edward Cullen. En er lijken meer van dat soort boeken aan te komen. Het nieuwe boek verkocht meer dan een miljoen keer in de eerste releaseweek.

Meer op komst
"Er zijn nog twee boeken die ik denk te gaan schrijven in die wereld. Ik heb al een samenvatting af en een hoofdstuk waarvan ik denk dat het 't eerste wordt. Dus ik weet dat het er is. Maar ik ben er niet klaar voor op dit moment, ik wil eerst iets gloednieuws doen," aldus Meyer. "Ik vind schrijven zo leuk omdat je nieuwe werelden kan bouwen. Ik wil daar nu aan werken, een nieuwe wereld met nieuwe regels en een nieuwe mythologie. Dat is echt mijn ding."

Midnight Sun vertelde het verhaal van Edward en Bella vanuit het perspectief van Edward. Het boek zou eigenlijk twaalf jaar geleden uitgebracht worden, maar toentertijd lekte er een manuscript uit en werd het geschrapt.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

No offense Jim. Nog meer Twilight boeken, daar hoeft een "filmliefhebber" toch niet van wakker te gaan liggen. Tevens vraag ik mij serieus af of dit een gepaste artikel is voor Filmtotaal.

Gimli II

Avatar

Als ze er een film over maken moeten ze wel opschieten, want Robert blijft niet jong!

centr1no

Avatar

Master Of Films "Nog meer Twilight boeken, daar hoeft een "filmliefhebber" toch niet van wakker te gaan liggen. "
Meer Twilight films hoeft een filmliefhebber ook niet wakker van te liggen.
Sterker nog; het is makkelijk te beargumenteren waarom de Twilight films een aanvulling zijn in het enorme aanbod aan films. Er zijn redenen waarom de serie films meer dan 3 miljard hebben opgebracht.

Master Of Films

Avatar

centr1no "Meer Twilight films hoeft een filmliefhebber ook niet wakker van te liggen."
Los van het feit of er überhaupt nog meer Twilight films gaan komen. Daar is nog geen sprake van. Men heeft hier enkel over een nieuw Twilight boek.

centr1no "Sterker nog; het is makkelijk te beargumenteren waarom de Twilight films een aanvulling zijn in het enorme aanbod aan films. Er zijn redenen waarom de serie films meer dan 3 miljard hebben opgebracht."
Ja en? Wat is hier je punt. Ik heb hier geen boodschap aan. Want ik heb het niet over de films,

Als je enigzins begrijpend kan lezen, had ik over nog meer Twilight BOEKEN. Deze artikel gaat over een nieuw Twilight boek. We zitten hier toch op een website dat over films gaat? Liggen "filmliefhebbers" hier wakker van is mijn retorische vraag. BTW: "filmliefhebber" is niets voor niets tussen haakjes gezet. Smiley face

ThysRomani

Avatar

BoekTotaal! Nieuw businessmodel guys. Claim it!

Janty

Avatar

boek ja, film neen, daar zit niemand op te wachten denk ik, onlangs tenet gezien met pattinson (en zijn dom haardosje) en vind hem echt niet goed in die rol dan, batman beloofd dan ook alweer, pfff

Blockbuster

Avatar

Had in principe nog wel een leuke franchise kunnen worden als het niet zo'n softe romantische tienertroep was geworden. Had gewoon r-rated horror/fantasy moeten worden, in de stijl van LOTR. Ik heb dus ook de hele reeks gezien, maar meer voor de special effects, die er okay uitzagen, maar het moest allemaal natuurlijk niet te eng voor al die bakvissen.

Spider-fan

Avatar

Boeken of niet, het verbaast me dat ze tot nu toe niet meer films of series rond Twilight hebben gemaakt, in wat voor vorm dan ook (spin-off e.d.). Het succes was enorm, meestal komt Hollywood de fans dan tegemoet en gaat het financieel uitgebreid uitbuiten. Maar los van de originele films kwam er niks meer.
Wel is nog The Host verfilmd, maar een boek daarna, The Chemist, al niet meer.

Ze heeft het eerste boek nu drie keer geschreven: het origineel, Life and Death waarin de seksen van Bella en Edward worden omgekeerd, en nu Midnight Sun. Op zich snap ik wel dat Hollywood niet drie variaties van hetzelfde verhaal wil maken, maar je had verwacht dat ze de franchise op een andere manier zouden uitmelken.

Spider-fan

Avatar

Blockbuster:

Het zijn young adult boeken. Het is niet bedoeld als horror, en zeker niet r-rated. Het is voor een vrij brede lezersgroep, maar vanaf een vrij jonge leeftijd (12 ongeveer). Al lezen in de praktijk ook veel volwassenen het. Ze kunnen er voor de films niet ineens iets heel anders van maken - de films zijn heel duidelijk voor de lezers gemaakt. De boeken draaien echt volledig om de romantiek en daarom zijn ze populair - als je dat weghaalt, haal je de essentie ervan weg en zal het waarschijnlijk floppen als film. Materiaal voor een r-rated fantasy/horror zit simpelweg niet in de boeken - als je dat ervan zou maken krijg je iets heel anders.

kokosnoot

Avatar

Vraag is...wie gaan de hoofdrollen spelen. Daar er aardig wat tijd over heen gegaan is.

centr1no

Avatar

Master Of Films "Als je enigzins begrijpend kan lezen, had ik over nog meer Twilight BOEKEN. "
Daarom staat er "Meer Twilight FILMS hoeft een filmliefhebber OOK niet wakker van te liggen." Ik reageer op jouw opmerking over BOEKEN. Wat is daar zo moeilijk aan?
Verder is het zowat een zekerheid dat dit boek, dat een bestseller was, en eventuele volgende boeken zullen worden verfilmd gezien de winst die ze met zowel de boeken als de films opgehaald hebben.
Heb je je pilletje wel genomen?

BellaSwanFan

Avatar

Oooh super! ???? ik was nooit een Twilight fan maar ben het steeds leuker gaan vinden

NieuwsFilm

meest populair