Algemeen

Het publiek was helemaal klaar met 'Terminator: Dark Fate'

Mackenzie Davis denkt dat het floppen daar aan lag.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Alles wees erop dat het zomaar eens heel goed zou kunnen eindigen met Terminator: Dark Fate. Niets was minder waar: de film bracht niet genoeg op en lijkt voorlopig het einde van de franchise ingeluid te hebben.

Actrice Mackenzie Davis, die nieuw was voor de franchise, denkt dat het publiek er gewoon klaar mee was. Voor haar was het dus ook niet echt een verrassing dat de film geen enorme hit was.

Waar lag het aan
"Ik vond de ervaring van het maken van de film geweldig. Het was zwaar, zoals ik altijd gezegd heb, maar de mensen waren fantastisch," aldus Davis tijdens een gesprek met de Happy Sad Confused-podcast.

"Wat de box office betreft, het was Terminator 6, en ik denk dat niemand de laatste drie heeft gezien. Ik snap het, het is okay. Ik denk niet dat we iets slechts afgeleverd hebben, maar dat het publiek er gewoon niet meer zo'n zin in had."

Daar ligt het volgens haar dan ook aan. De ontvangst van de film was dan ook goed, maar helaas kwam het publiek niet meer in grote getale opdagen in de bioscopen.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Wat een aanfluiting. De rol van Arnie is achterlijk verzonnen, het begin is een belediging voor T1&T2 en dat bad-ass meisje was lachwekkend.

omniesbonsai

Avatar

Nee,het was zeer slecht om je voor te schamen
En niet in lijn met judgement day

Overlord

Avatar

Net als Predator en Alien heeft de Terminator franchise voldoende potentie. Alleen heel spijtig dat ze bij elke nieuwe poging de essentie van de eerste films negeren en er een nieuwe draai aan willen geven die niet werkt.
Ik zou zeker meer van deze films willen zien, mits het bronmateriaal serieus wordt genomen. Zeker Alien en Terminator waren kenmerkend door een sterke vrouw, maar het hele girlpower wordt nu zo overdreven neergezet dat het belachelijk wordt. Zonde

Maac

Avatar

De reden dat men niet massaal kwam opdagen is niet omdat er geen sprake was van interesse in een nieuwe Terminator, men had meer dan genoeg redenen om van veraf te kunnen zien dat dit regelrechte rotzooi zou worden.
Alleen voor de mensen die hard gaan op nostalgie en politieke correctheid is dit complete fiasco te verdedigen.

Ik voorspel dat de interesse voor deze franchise afhankelijk zal zijn van de volgende regisseur die zich aanmeldt voor een vervolg. Als dit één van de recente, bejubelde actieregisseurs is (zoals Nolan om maar de meest populaire te pakken) ben ik ervan overtuigd dat de interesse zal pieken.

Sietzet

Avatar

Serieus, ben ik dan echt de enige die hier tering hard van heeft genoten?? Men heeft gewoon belachelijk hoge verwachtingen na judgement day. Ja, zo zal het ook echt niet en nooit meer worden. Maar dit was echt een vermakelijke film als je je verwachtingen bij kunt stellen. Ik baalde eer van dat hij was afgelopen en baal er nog steeds als een malle van dat er geen vervolgen komen. Echt de beste sinds judgement day

Master Of Films

Avatar

Tim Miller heeft een extra marketing bijdrage geleverd waarom vele mensen Terminator Deep Fake links liet liggen. Uitgerekend deed hij dat voor San Diego Comic Con 2019.
‘Terminator: Dark Fate’ Director: Why Mackenzie Davis Will ‘Scare the F— Out of’ Misogynists.

An early “Dark Fate” poster received backlash, calling Davis and her co-stars “feminazis” and other chauvinist hate speech. How do you think she’ll be received in the room at Comic-Con?

If you’re at all enlightened, she’ll play like gangbusters. If you’re a closet misogynist, she’ll scare the fuck out of you, because she’s tough and strong but very feminine. We did not trade certain gender traits for others; she’s just very strong, and that frightens some dudes. You can see online the responses to some of the early shit that’s out there, trolls on the internet. I don’t give a fuck.
Uiteraard kwam deze belediging op internet ter sprake. En laat toevallig de grootste doelgroep van Terminator zich veelal op internet vinden, tevens zijn vele ook nog een Comic Con klanten.

Na het floppen klapte Tim Miller uit de school. De filmmakers wisten wel degelijk dat ze bagger aan het maken waren.
Businessinsider ging vorig jaar uitgebreid op in.
The "Terminator: Dark Fate" director Tim Miller opened up about the movie's disappointing box office in a KCRW interview with Kim Masters, the editor-at-large of The Hollywood Reporter.
Miller said that he "could write a book" about why the movie didn't work and that he's still processing the flop.
He also described his disagreements with the producer James Cameron and how he felt obligated to "fight" for his creative vision.

Maac

Avatar

Sietzet "Men heeft gewoon belachelijk hoge verwachtingen na judgement day. Ja, zo zal het ook echt niet en nooit meer worden."
Dat zeiden ze ook toen er een vervolg op Blade Runner aangekondigd werd en voilá.
De special effects in Dark Fate zijn minder overtuigend dan die van T2 en die kwam 30 jaar geleden uit. Hoe kom je erbij dat je je hiernaar zou moeten schikken, of erger nog, dit zou moeten verdedigen?

Wat verwacht je van de toekomst van cinema als "zo zal het echt nooit meer worden" het vertrekpunt is? Hoe Dark Fate is gemaakt en vermarkt is pure luiheid. Dat moet je willen, niet van een vervolg op 2 geweldige delen.

Master Of Films

Avatar

Sietzet "Echt de beste sinds judgement day"
En waarom vind je dat?

Ik zal mijn gedachten eens los laten waarom Dark Fate een aanfluiting is.

Voor het gemak, laat ik de zeer duidelijke geforceerde politieke ideologie maar achterwege, aangezien we niet zoveel met Mexico en/of Amerikaanse politiek hebben te maken.

Al in de eerste minuten wordt Judgement Day geretconned.
Waarmee het karakter van Sarah Conner helemaal onderuit wordt gehaald! Dat is niet hoe je een vervolg moet gaan opstarten. Vervolgens worden de Terminator regels mbt Carl om zeep geholpen. De Terminator regels, die geschreven zijn door James Cameron en uitgesproken worden door Kyle Reese tegen Sarah Conner.

Wat ook niet hielp, is dat Dark Fate gewoon Judgement Day nadeed. Kijk, we weten allemaal wel dat Judgement Day ook deel 1 nadeed. Met een twist. Smiley face Toch kon JC hiermeer Sarah Conner heel goed uitwerken.

Anyway. Dark Fate is dus weer een beschermer uit de toekomst om de huidige rebelleider te beschermen voor een toekomstige A.I. Wat doet deze toekomstige A.I. Die stuurt een Terminator om rebelleider koud te maken in het verleden. Uiteraard met twisten. Wat niet werkt. Niet alleen zie je al van te voren aankomen waar het toe gaat. Sommige "twisten" zijn werkelijk te idioot voor woorden (zie retcon van Judgement Day en Terminator regels overboord gegooid).

Weet je welke de beste is na Judgement Day. Dat is Terminator Salvation. En waarom is dat. Omdat het over de Future Wars gaat. Het is geen herhaling van The Terminator en Judgement Day. Wellicht niet zo goed uitgevoerd zoals de 2 Terminator films. Maar bij Salvation heeft men het wel geprobeerd om iets nieuws van te maken. Dat kan niet gezegd worden bij Dark Fate!

BTW: Terminator: The Sarah Connor Chronicles is een prima aanvulling op Judgement Day.

Artificialis

Avatar

De CGI in de openingsscène was zeer indrukwekkend. Het zien van de jonge Sarah, Connor en Terminator zal voor velen een nostalgische belevenis zijn geweest. De dood van John Connor was echter ook de doodsteek voor de rest van de film. Wat is het einde van T2 nog waard als John na afloop wordt neergeschoten?

Tim Miller en James Cameron lijken vervolgens de social justice warriors uit te willen hangen. De verzetsheld is nu een migrantenmeisje, de beschermer is nu een genderneutrale vrouw, de terminator is nu een zachte familieman, de 'migranten in kooien' crisis wordt aangepakt, etc. Hier zit het publiek natuurlijk niet op te wachten.

De Rev-9 lijkt nauwelijks vernieuwend, het is praktisch een simpele versie van de T-X. Er wordt veel geld in opgeblazen actie en special effects geïnvesteerd. De film was echter serieuzer, spannender en duisterder dan T3, T4 en T5. Dus ik heb mij goed vermaakt, maar de bovenstaande keuzes zijn vreselijk dom geweest. Get woke = go broke.

Maac

Avatar

^Ik blijf een 9 voor Dark Fate een hoog cijfer vinden, Artificialis!

Gregbelgie

Avatar

Ik vond deze film eigenlijk nog best goed , na judgement day vond ik deze nog de beste na de vorige 2 delen ...

Artificialis

Avatar

Maac "^Ik blijf een 9 voor Dark Fate een hoog cijfer vinden, Artificialis!"

Er is voor mij een verschil tussen een goede Terminator film en een goede actie/sciencefiction film. Uiteindelijk is mijn oordeel gebaseerd op dat laatste. Een 8 zou misschien beter op z'n plek zijn geweest. Zonder de rest van de franchise mee te wegen is Dark Fate op zichzelf prima entertainment.

Civilian Supreme

Avatar

Oud nieuws!
Maar ze ziet het helemaal verkeerd, er zitten een paar aardige stukjes in maar overall gewoon een slechte Terminator film. Het is best knap dat ze met de vervolgen steeds weer alleen maar verkeerde keuzes maken. Die zouden toch een keer op moeten zijn.
Het allerdomste is nog dat ze binnen 5 minuten deel 1 en 2 waardeloos maken. Niks geleerd van Alien 3?
En als ze dan ook nog iets origineels hadden verzonnen oke maar dit was gewoon weer hetzelfde verhaal alleen dan met een ander duf naampje (Legion?!)
En girlpower!!
Overige wat ruk was:
Teveel cgi
Spidermanterminator
Onzinnige actie
Iemand overtuigen van een toekomst met machines door een vlieg doormidden te slaan.
En een dwerg als Joan Connor die totaal niet overtuigd.

KlaasjeNL

Avatar

Het publiek is helemaal niet klaar met Terminator. Die wereld/het concept heeft nog heel veel potentie. Het probleem is dat de films terug moeten naar de basis: een focus op karakters die worden achtervolgd door een machine die zich nergens door laat stoppen.
De franchise zou een reboot zonder Schwarzenegger moeten maken. Hoe graag ik ook naar hem kijk, hij is te oud en is niet meer geloofwaardig als machine. Nu worden er steeds kunstgrepen uitgevoerd om hem toch in het script te schrijven. Zijn rol was wat mij betreft zelfs grotendeels debet aan het falen van Dark Fate.

Underhill

Avatar

^ Mee eens! De Terminator-film die ik echt nog heeel graag zou zien, één die zich na Judgement Day afspeelt met de sfeer van de flashbacks-scenes van T1.
Die flashback-scene waarin een Terminator de basis van het verzet infiltreert, daar zou ik echt zo graag een hele film van zien qua sfeer en setting.

LesserMagic

Avatar

Dark Fate was een prima actie/sci-fi film, maar als Terminator-film zakte hij door het ijs. Voor mij is The Sarah Connor Chronicles nog steeds HET vervolg op T2.

Guido96

Avatar

Ik vond haar de zwakste schakel. En het eerste uur zonder Arnold, dan wordt het een lastig verhaal.

Bigds9fan

Avatar

Heb de film net weer een keer gekeken dat hele gezeik over girl power en immigranten boeit me niet.

Het begon al met het feit dat James Cameron de film niet zelf regisseerde. Wat heeft die vent momenteel te doen? Niks!

Sinds True Lies heeft ie maar 1 film gemaakt die niet slecht wat en dat was een vrouwen film (ik ga toch echt geen Titanic kijken). Het werd tijd dat die man weer eens wat ging doen.

Fout 2 is wat hier al is aangehaald, Terminator 2 wordt gewoon onbelangrijk want iedereen kan dus belangrijk zijn voor de toekomst van de mensheid.

Dat zijn voor mij de 2 grootste struikelblokken. Cameron die niet van zijn luie reet afkomt (hij is niet eens op de set geweest) en de retcon.

De rest van de film is niet eens zo heel slecht al verwacht ik van een Terminator film natuurlijk wel meer.

Die Rev-9 vond ik ook te overdreven. Robert Patrick en Kristanna Loken laten zien hoe je intimiderend overkomt. Kalm en berekenend. Zo van ik hoef me niet te haasten, ik vind mijn doel toch wel. Deze doofus is net zo'n droplul als Mikkelsen in Casino Royale- compleet niet dreigend.

Zelf vond ik deel 3 de perfecte afsluiting. Judgment Day is niet te voorkomen, alleen te overleven.

Daar zou men op voort moeten borduren. Beetje zoals Salvation maar dan zonder zo'n Marcus verhaallijn want verder was die film best goed.

Dat Arnold oud is daar stoor ik me eigenlijk niet eens zo heel erg aan. Dat gezegd hij zat niet in Terminator The Sarah Connor Chronicles en die serie was geweldig. Seizoen 1 dan, 2 was al minder.

Dus het kan wel zonder hem. Al vind ik het toch zijn meest ironische rol. Arnie is zelfs nu nog een bad-ass.

Maar denk wel dat het tijd is de franchise te laten rusten. Hoe lastig ik het ook vind want deel 1 en 2 zijn 2 van de beste films ooit gemaakt.

Trend34

Avatar

Dit was een achterlijke film, ze hadden beter een vervolg op Genesis kunnen maken . Dat was tenminste nog een leuke film om te kijken, aangezien ze ongeveer de butterfly paradox effect erin hebben verwerkt.

Innocent

Avatar

Het beste wat ze hadden kunnen doen met dark fate is een film over Sarah en John conner moet vluchten en vechten tegen een nieuwe terminator, en het beste had geweest om Arnold een rol te geven als ontwerper van de terminator met zijn gelijkenis, maar zeker niet als terminator. Sarah had dan om hulp kunnen vragen aan Arnold om de terminator te stoppen.

NieuwsFilm

meest populair