Algemeen

'Terminator 7' had heel andere wending genomen dan 'Terminator: Dark Fate'

Terminator: Dark Fate had een heel nieuwe trilogie moeten lanceren.

door Jim Pedd om 08:49 in Algemeen
Mackenzie Davis sprak met de Happy Sad Confused-podcast over haar rol in de Terminator-franchise. Haar eerste film, Dark Fate, was bedoeld als het begin van een nieuwe trilogie. Dat gaat niet gebeuren, maar de plannen waren er wel.

Davis was een van de nieuwe cyborgs die we leerden kennen in de vervolgfilm. Helaas deed de box office het niet zo goed en dat bood voor de actrice kans om te vertellen over wat men van plan was met de film.

Iets met de tijdlijn
"Het idee was om dingen met de tijdlijn te doen. Er zou een andere tijdlijn zijn geweest om te verkennen. Een tijdlijn waarin er dus geen wederopstanding was," aldus de actrice. "Ze kwam uit de toekomst, dus..."

Daarmee impliceerde Davis natuurlijk dat de zevende film zich in de toekomst af zou spelen. Dat bevestigde ze tijdens de podcast, zonder al te veel nieuwe details te willen geven.

Ook Davis denkt niet dat die nieuwe film er komt; de box office was te laag en dus noemt ze het "gestoord" om te denken dat er ruimte is voor meer.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Blij dat dit niet gebeurd is.
Hopelijk mag ik de dag meemaken dat een competente regisseur een geweldig derde deel gaat maken. Niemand die Dark Fate nog durft te verdedigen wanneer iemand als Christopher Nolan aankondigt een vervolg op T2 te maken.

Master Of Films

Avatar

+1 Maac.
Alhoewel Ik acht Guillermo del Toro, Peter Jackson of het duo Chad Stahelski/David Leitch meer geschikt voor een Terminator.
Mijn grootste wens is dat Terrence Malick een Terminator film gaat maken. Weliswaar wordt dat een balls to walls Terminator film.

Maac

Avatar

^Tja, ik vind Nolan echt niet de beste regisseur die in Hollywood rondloopt, maar hij heeft laten zien dat hij erg sterk is in actie en graag met het thema tijd werkt. Combineer dat met zijn bombastische soundtracks en dan krijg je een sausje dat heel goed zou kunnen passen bij de Terminator-franchise. Bovendien zou zijn betrokkenheid een groter publiek kunnen aantrekken.

Master Of Films

Avatar

Maac "Bovendien zou zijn betrokkenheid een groter publiek kunnen aantrekken."
Perhaps. En dan denk ik wel aan de recente Tenet. Daar waar ik dan begin te twijfelen, dat het tijd thema van Nolan zich tegenwerkt.

Tenet was een kanarie in de koolmijn in deze COVID-19 periode. Maar daarnaast deed de mond op mond reclame ook niet al te best. Met name op sociale media, dat Tenet te ingewikkeld is. Dat terwijl het toch wordt uitgelegd hoe tijdreizen werkt in Tenet. Maar goed. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Maac

Avatar

^Het verschil is dat het thema tijd in Tenet behoorlijk centraal staat en als een soort gimmick de hele film dooradert. Een bepaald begrip van de werking van het concept inversie is benodigd om de film enigszins te kunnen volgen en dat vraagt uitleg van de filmmaker en inspanning van de kijker.
Bij Terminator is de werking van tijd(reizen) al uitgewerkt en daar zou Nolan (of elke andere regisseur) zich bij neer moeten leggen. Als je weet of tijdreizen invloed heeft op de huidige tijdlijn of een nieuwe tijdlijn creëert ben je eigenlijk al een heel eind met Terminator; daar hoef je gedurende de film niet bijna onafgebroken over na te denken.

Maar het zou kunnen dat door films als Tenet (en naar verwachting ook Dunkirk) Nolan zich als regisseur wat minder als publiekstrekker heeft ontwikkeld dan ik dacht.

centr1no

Avatar

Het toekomst-gedoe, het zonodig uit moeten leggen wat er in de toekomst dan allemaal gebeurd, in de latere vervolgen was naar mijn idee de doodsteek van de franchise.
Het was juist die onzichtbare en ongrijpbare vijand, het niet weten wat voor effect bepaalde acties hadden, het ervan uit moeten gaan dat de personen die uit die toekomst komen zijn wie ze zeggen te zijn dat veel meer tot de kijker sprak en potentie voor vervolgen had.
Dark Fate probeerde terug te gaan naar het begin maar de makers hebben totaal niet begrepen wat de aantrekkingskracht van die 1e twee films was.

Master Of Films

Avatar

Maac "Bij Terminator is de werking van tijd(reizen) al uitgewerkt en daar zou Nolan (of elke andere regisseur) zich bij neer moeten leggen. Als je weet of tijdreizen invloed heeft op de huidige tijdlijn of een nieuwe tijdlijn creëert ben je eigenlijk al een heel eind met Terminator; daar hoef je gedurende de film niet bijna onafgebroken over na te denken."
Jij hebt Terminator: Genisys niet gezien. Smiley faceHet Engelse woord convoluted is dan van toepassing. Smiley face

Maac

Avatar

^Haha, ik vermoed dat ik die film wel heb opgezet, maar niet heb afgekeken. Ik heb er in ieder geval niet veel herinneringen aan.

baron nostalgia

Avatar

Dark fate had ook zo'n open einde waaróm kunnen het niet gewoon een keer goed afmaken

KlaasjeNL

Avatar

Ik begrijp dat iedereen het hier over tijdreizen heeft, maar dat is niet de kern van de film. Het hart van de film zit in het beklemmende gevoel dat je nergens veilig bent voor een terminator, een koelbloedige moordmachine die zich door niets of iemand zal stoppen.

Dat is wat de eerste 2 films zo sterk maakte. T1 neigde daarbij meer naar horror/thriller, waar T2 een blockbuster met actie voor een breder publiek moest worden. Daardoor zat er ook wat humor in T2, waar T1 dat helemaal niet had.

Juist dat tweeluik maakte T2 een geweldige film, maar zonder T1 zou T2 al een stuk minder zijn.

T3 werd vervolgens een soort parodie op T2, maar had wel wat aardige punten. Schwarzenegger was daar eigenlijk al te oud om nog een geloofwaardige machine te spelen.

Salvation was als futuristische actiefilm best goed, maar werd erop afgerekend geen echte terminator-film te zijn. En dat klopte, want het miste weer die beklemmende achtervolgingswaan van de eerste film.

Genisys was een leuk weerzien met enkele scènes uit de eerste film, maar was nodeloos ingewikkeld en miste ook weer het beklemmende gevoel van de eerste.

Dark Fate was als actiefilm ook wel aardig, maar door een bejaarde Schwarzenegger in het script te schrijven, werd de film minder geloofwaardig en minder "eng/beklemmend". Ook de rol van McKenzie was teveel en niet nodig voor de franchise.

Welke kant moet het wel op? Allereerst hoeft niet elke film om John Connor te draaien. Dat verhaal is al genoeg uitgewerkt. Over bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog zijn ook honderden films gemaakt. Het universum van terminator kan ook gevuld worden met meerdere verhalen, zonder met tijdlijnen te knoeien. Zolang de focus maar ligt op het beklemmende gevoel dat er geen ontsnappen is aan een terminator.

Misschien wel grappig om een andere Sarah Connor of John Connor te volgen die op het nieuws vernemen dat er Sarah/John Connors worden vermoord. Min of meer zoals de eerste film, maar ditmaal draait het verhaal dan niet om de Sarah/John Connor die het verzet gaat leiden, maar om een andere Sarah/John Connor die ook moet vluchten om te overleven.

Bigds9fan

Avatar

@baron nostalgia

Dat einde had deel 3 maar helaas ging men toch verder.

Delen 1 en 2 hadden dat beklemmende maar ook een Terminator die zich niet nutteloos op een achtervolging stortte maar wist dat hij zijn prooi nog eens tegen zou komen. Dat had die Rev-9 helemaal niet.

NieuwsFilm

meest populair