Algemeen

Bekijk nu gratis de keiharde actiefilm 'Dredd' (2012) op KIJK

Nu gratis op KIJK.nl de keiharde actiefilm 'Dredd' (2012).

door FilmTotaal om 18:22 in Algemeen
Misschien wist je het misschien wist je het niet. Films die op SBS6, Veronica of Net5 te zien zijn geweest staan vervolgens 7 dagen lang gratis op KIJK. Geen registratie nodig alleen reclames om jezelf doorheen te worstelen. En nee, dit artikel is géén advertorial (al zouden we John de Mol best om wat geld mogen vragen), we vinden het gewoon prima gratis content.

Dus de komende 5 dagen heb je nog de kans om naar Dredd te gaan kijken. Dredd is echt een prima keiharde Sci-fi actiefilm. Een donkere en grauwere opvolger op die eerste Judge Dredd-film met Sylvester Stallone (ook een prima film trouwens).

Het verhaal
Dredd speelt zich af op de straten van Mega City One, een eenzame oase van quasi-beschaving op de vervloekte Aarde. De meest gevreesde straatrechter Judge Dredd (Karl Urban) neemt het samen met de paranormale aspirant-rechter Cassandra Anderson (Olivia Thirlby) op tegen de slechterik Ma-Ma (Lena Headey). Zij is de baas van een drugsbende die handelt in een nieuwe drug die de realiteitszin aantast en zich schuilhoudt in Peach Trees, een enorm flatgebouw.

FilmTotaal recensie: ★★★★
"Een goede rol van Karl Urban en keiharde actie maken van Dredd een geslaagde nieuwe verfilming van de strip."

Dredd (2012) heeft op FilmTotaal een gewogen rating van 6,6. Dat is ronduit goed te noemen voor een actiefilm. Als je de app van KIJK download schijn je de film ook af te kunnen spelen via je chromecast. Speelduur: 95 minuten.

Bekijk Dredd gratis tot en met 5 december 2020 op KIJK.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Dredd is een film die ik niet zo gauw vergeet. Naast dat de film een toppertje was (vele malen beter dan Stallone's Dredd).
Het was 1 van de opgedrongen 3D films bij Pathé, waarvan ik een deel heb met dubbele lijnen. Medewerkers van Pathé wisten zelf in 2012 het verschil niet tussen 2D en 3D.

Oh en waarom vind ik de eerste Judge Dredd-film met Sylvester Stallone zo sh!t is. Omdat men schijt had aan het bronmateriaal.
Ik snap dat Stallone in de jaren 90 een grote ego had. Maar acteren met een helm op, waarvan je alleen de mond en niet de ogen is ook een vak apart. Urban laat meteen zien dat hij acteertalent hebt en geen Hollywood ego. Er is maar 1 Dredd en dat is Karl Urban!
Stallone is een andere type acteur. Rambo, Rocky, Barney Ross, John Spartan, Lt. Raymond Tango, Deke DaSilva e.d. Allemaal prima met Stallone. Smiley face Maar Dredd was een miscast.

Nog een andere reden waarom eerste Judge Dredd-film met Sylvester Stallone zo sh!t is. Rob Schneider, meer hoef ik niet uit te leggen.

Niets ten goede van Armand Assante & Max von Sydow, maar deze 2 heren hebben in betere films gespeeld.

Maac

Avatar

^Judge Dredd uit 1995 is een cultklassieker Master! Jij bent duidelijk geen echte 'filmliefhebber' Smiley face

Maar eens wat betreft Urban, die gast had een Dredd franchise moeten krijgen.

Master Of Films

Avatar

@ Maac
LOL Smiley face

Over Urban en Dredd franchise gesproken.
Sinds 2017 is er sprake van Judge Dredd: Mega City One. Een nieuwe TV serie dat als vervolg c.q. soft reboot van 2012 versie dient. Urban heeft 2 jaar geleden nog gezegd dat hij de rol van Dredd graag wou oppakken. Voor de rest hoor ik daar niks meer over. Smiley face Gelukkig voor Karl zit hij niet werkeloos thuis, dankzij The Boys.

Fan-fan

Avatar

Altijd van Stallone's Dredd genoten. Typische jaren '90 film ook.

Dredd 2012 vond ik ook goed. Einde van 2012 vond ik slap of ik heb het niet goed begrepen.
Als de polsband van Mama geen hartslag meer door zou geven zou de hele boel ontploffen, maar Dredd gooit haar uit het raam naar beneden, Mama valt te pletter en de boel ontploft niet. Zegt Dredd naderhand: dacht ik al, geen bereik meer na 249 meter (of iets in die trant).
Maar als er geen bereik meer is wordt er geen signaal meer doorgegeven en zou de boel toch moeten ontploffen? Of heb ik iets gemist?

Maac

Avatar

@Master
Ook een mooie rol. Maar mocht ie ooit terugkeren als Dredd heeft ie in ieder geval 2 mensen die het toejuichen Smiley face

Sunspot

Avatar

Aanrader!!!!

Afgelopen weekend nog gekeken, blijft vet!

Zou meer van moeten komen, maar helaas :(

Sunspot

Avatar

@MOF

Ik zie het meer als lichtere versie, maar ook alleen maar omdat ARmand Assante er zat.

Was een shitfilm eigenlijk,zelf als kind vond ik het maar matig.

Die robot was wel ubervet gedaan, beter dan alle Terminator vervolgen na T2 haha

Film met Urban is meer zoals het hoort, veel vetter.

Geniet laatste tijd ook van The Boys, zo een vette serie met Karl Urban

DARKo-Xzz

Avatar

“ Die robot was wel ubervet gedaan, beter dan alle Terminator vervolgen na T2 haha”

Die robot was zeker fantastisch.

NieuwsFilm

meest populair