Algemeen

Disney passeert Mark Hamill voor Luke Skywalker-rol

Hamill was met reden niet te horen in de LEGO Star Wars Holiday Special.

door Bram de Groot om 11:37 in Algemeen
Even geleden verscheen op Disney+ de LEGO Star Wars Holiday Special. In de korte film reist Rey Skywalker door de historie van Star Wars en leert ze heel wat van eerdere Jedi Masters. Ook ontmoet ze haar meester Luke Skywalker.

Luke Skywalker is uiteraard hét personage van Mark Hamill in de Skywalker Saga en Hamill is een bekend stemacteur. Zo sprak hij de stem in van de Joker in DC-animatieproducties en was hij Fire Lord Ozai in Avatar: The Last Airbender. Maar zijn stem was niet te horen in LEGO Star Wars Holiday Special.

Géén Hamill voor Skywalker
De stem van Luke Skywalker werd ingesproken door Eric Bauza, die deze wel vaker heeft ingesproken in LEGO-producties. Fans vroegen zich af waarom Hamill niet terugkeerde voor de rol. Via Twitter gaf de acteur zelf duidelijkheid:


"Ik heb de stem van Luke niet ingesproken in de Lego Star Wars Holiday Special omdat: A) Ik wilde niet het risico lopen de legendarische status van het origineel aan te tasten en B) Ze hebben me er niet voor gevraagd."8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Overlord

Avatar

A) I didn't want to risk tarnishing the legendary status of the original.

Maar je deed wel mee in de laatste trilogy ?

23VDV23

Avatar

Ze zijn waarschijnlijk een beetje klaar met hem bij Disney aangezien hij sinds de release van episode 7 al zo nadrukkelijk zijn onvrede uitsprak. Nam nooit een blad voor de mond. Het kan hem waarschijnlijk aan zijn reet roesten.

centr1no

Avatar

Of Eric Bauza staat onder contract voor Lego films en het inhuren van Hamill zou alleen maar tot extra kosten leiden.

Master Of Films

Avatar

23VDV23 "Ze zijn waarschijnlijk een beetje klaar met hem bij Disney aangezien hij sinds de release van episode 7 al zo nadrukkelijk zijn onvrede uitsprak."
Dat was toch bij The Last Jedi Smiley face Zelfs in The Director and the Jedi merk je zijn onvrede.

23VDV23

Avatar

^Daar was het 't meest duidelijk. Daarna hebben ze hem rond de persmomenten van 9 ook redelijk 'gemuilkorfd'. Na 7 begon hij al over het feit dat hij er eigenlijk nauwelijks in zat en dat hij allerlei ideeën had, maar dat Abrams hem niet serieus nam.

Chris23

Avatar

@Overlord.
Toen Disney net starwars gekocht had, was het MCU nog het levende "bewijs" dat ze respectvol om gingen met nerd IP`s.
Iedereen inclusief Mark ging er toen nog van uit dat Starwars het zelfde behandeld zou worden en heeft niets vermoedend zijn handtekening gezet onder een Disney (lees: wurg) contract voor 3 films.
Tenminste, het lijkt mij dat het zo is gegaan..correct me if i`m wrong.

AlanSmithee

Avatar

@Overlord Hij maakt slechts een grapje over de originele Star Wars Holiday Special uit 1978, die erom bekend staat dat hij zo slecht was dat George Lucas hem nooit meer heeft laten uitzenden/uitbrengen

Bigds9fan

Avatar

@AlanSmithee

Gelukkig is er YouTube. En hij is lang niet zo slecht als The Last Jedi.

NieuwsFilm

meest populair