Algemeen

'The Mandalorian' verslaat Avengers en John Wick

Ja, Mando is toffer dan de Marvel-films en John Wick.

door Bram de Groot om 12:03 in Algemeen
Een onderzoekje naar de populariteit van bepaalde grote entertainment franchises is nooit verkeerd. Zo dacht ook National Research Group (NRG), een wereldwijd bureau voor inzichten en strategie!

In een groots onderzoek werd afgelopen periode uitgezocht welke franchises nu eigenlijk het meest in trek zijn. Sinds januari 2019 heeft NRG onderzoek gedaan door onder meer 350.000 interviews af te nemen over 700 entertainment franchises.

Dit deden ze om erachter te komen welke franchises de "meest gedurfde, inspirerende en tot nadenken zettende" franchises zijn voor het Amerikaanse publiek. Dit bericht Variety.

Disney domineert in top 20
De uitkomst is dan weer wat minder opvallend, maar wel even leuk om te zien! De top 20 is voor 70 procent gevuld met titels van Disney en bovenaan staat de serie The Mandalorian waarvan op dit moment het tweede seizoen wordt uitgezonden.

Ook Netflix staat er goed voor met Stranger Things, The Witcher en Ozark. Verder uiteraard veel Marvel Studios-producties en zelfs John Wick en Mario Bros. én de musicalfilm Hamilton. Check hieronder de complete top 20!

1. The Mandalorian
2. Avengers
3. Stranger Things
4. John Wick
5. Black Panther
6. Guardians of the Galaxy
7. The Witcher
8. Ozark
9. Spider-Man: Into the Spider-Verse
10. Black Widow
11. Deadpool
12. Thor
13. Iron Man
14. Mario Bros.
15. Toy Story
16. Doctor Strange
17. Spider-Man
18. Coco
19. The Lion King
10. Hamilton

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hiss

Avatar

Ik ga in zoveel mogelijk kerststallen de baby Jezus vervangen door baby Yoda. Uit het evangelie van Hiss: "Ziehier! De redder van Star Wars is geboren die de zonden begaan door Kathleen Kennedy doen vergeten. Het driekoppige verderf waar zij de aarde mee in het onheil wierp werd verdreven uit de geest des mensen door het licht van Grogu. En terwijl de mensheid de ogen geloken hield voor het kwaad van dit driekoppige verderf, zag Lucas dat het goed was."

Marvel boy

Avatar

Dit zij gewoon de franchises waar nu de meeste hype voor is mandolorian is nu gaande dus die staat bovenaan

Mav Damian

Avatar

Dit deden ze om erachter te komen welke franchises de "meest gedurfde, inspirerende en tot nadenken zettende" franchises zijn voor het Amerikaanse publiek.
Bwahahahaha!

Nature

Avatar

Vind de serie inderdaad beter dan die 2 reeksen.

Blablazer

Avatar

Amerikanen en nadenken doe even normaal. ????

NieuwsFilm

meest populair