Eerste recensies 'The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone'

Eerste recensies 'The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone'

De nieuwe Part III doet het beter dan het origineel.

Even terug zagen de trailer voor The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone, de nieuwe versie van The Godfather Part III uit 1990. De director's cut is gemaakt door Francis Ford Coppola in het kader van de 30e verjaardag van de misdaadfilm.

Nu zijn de eerste recensies online verschenen. Op Rotten Tomatoes worden de recensies zoals gewoonlijk verzameld en tot het moment van schrijven staat The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone nog op de volle 100%, na overigens nog maar negen recensies.

Goed ontvangst The Death of Michael Corleone
De gemiddelde beoordeling staat op dit moment op een 7.50/10 en er waren al een aantal top critics die de film zagen. "Ik weet niet zeker hoeveel Coppola's hermontage verandert aan de derde Godfather-film, maar deze is het bekijken waard," aldus Peter Bradshaw van The Guardian.

"Misschien wel de beste versie tot nu toe van deze derde akte in de Corleone-cyclus, maar de verminderde status binnen de trilogie blijft helaas volledig intact," schrijft Alonso Duralde van The Wrap.

En Barry Hertz van Globe and Mail: "Dankzij een bekwame, genuanceerde montage - en de vergeving van de tijd die met drie decennia gepaard gaat - is Coppola's experiment 'an offer you (sorry) can't refuse'. Meestal."

Godfather Coda: The Death of Michael Corleone verschijnt deze week in de States in een beperkt aantal bioscopen en wordt daarna via streaming verspreid. Wanneer dat in Nederland het geval is, is niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair