Geen zin in kleffe kerstfilms deze maand? Hier een paar alternatieve kerstfilms!

Geen zin in kleffe kerstfilms deze maand? Hier een paar alternatieve kerstfilms!

Handig wanneer je partner in december kerstfilms wil kijken, maar jij niet.

Gezien de decembermaand van start is gegaan, sommige kerstbomen al staan en er al kerstversiering aan huizen hangt, willen we met wat handige filmtips komen. In de huidige situatie kunnen we niet veel ondernemen met kerst, dus grote kans dat je vaak voor de tv zit. Dat is een risico wanneer je met iemand samenwoont die rond deze tijd maar al te graag kerstfilms kijkt... en jij niet.

Maar geen zorgen, we've got you covered. Hieronder volgen een aantal alternatieve kerstfilms, die feitelijk geen kerstfilms zijn, maar zich tijdens kerst afspelen. Films als bijvoorbeeld Bad Santa en Black Christmas skippen we dus, omdat hier het kerstthema te zwaar op de voorgrond staat. Bij de volgende films is kerst slechts decor, maar genoeg zodat jij je partner of huisgenoot/huisgenoten kunt overtuigen dat dit een kerstfilm is. Jij mag immers ook wel eens kiezen wat er gekeken wordt, toch?!

Bekijk de afbeelding
Die Hard
Dit is natuurlijk een inkoppertje. De jaarlijkse discussie of dit wel of geen kerstfilm is deert ons niet. Die Hard speelt zich immers af tijdens een kerstfeest en verveelt nooit om te kijken, dus een prima excuus om deze in de decembermaand op te zetten. Wat moeten we hierover zeggen wat de laatste jaren nog niet gezegd is?

Bekijk de afbeelding
Gremlins
Een aandoenlijke tienerromance, een schattige Mogwai en een mooi besneeuwd kerstdecor. Goede kans dat je vrouw of vriendin met deze beschrijving sneller akkoord gaat met Gremlins dan onze eerste suggestie. En jij weet dat de film enkel leuker wordt wanneer de Gremlins ten tonele verschijnen.

Bekijk de afbeelding
The Nice Guys
Als Gizmo je wederhelft niet enthousiast krijgt, dan lukt dat allicht wel met Ryan Gosling. Natuurlijk speelt het merendeel van de filmografie van Shane Black zich af tijdens kerst, maar we kiezen voor The Nice Guys om iets recents op de lijst te hebben én omdat hij gewoon tof is.

Bekijk de afbeelding
Batman Returns
Mocht je gewoon zin hebben in een superheldenfilm, dan kan je nog altijd kiezen voor Batman Returns. Dit is mogelijk een van de weinige films van Tim Burton die je wederhelft nog niet heeft gezien. En het is natuurlijk weer eens even wat anders dan het Burtonesque The Nightmare Before Christmas, die niet eens door Burton werd gemaakt.

Natuurlijk zijn er nog legio alternatieve kerstfilms te verzinnen. Deel dus gerust jouw suggesties in de commentsectie en wie weet vullen we deze lijst nog aan in een tweede deel.

NieuwsFilm

meest populair