Algemeen

Geen zin in kleffe kerstfilms deze maand? Hier een paar alternatieve kerstfilms!

Handig wanneer je partner in december kerstfilms wil kijken, maar jij niet.

door Steven van der Vegt om 16:21 in Algemeen
Gezien de decembermaand van start is gegaan, sommige kerstbomen al staan en er al kerstversiering aan huizen hangt, willen we met wat handige filmtips komen. In de huidige situatie kunnen we niet veel ondernemen met kerst, dus grote kans dat je vaak voor de tv zit. Dat is een risico wanneer je met iemand samenwoont die rond deze tijd maar al te graag kerstfilms kijkt... en jij niet.

Maar geen zorgen, we've got you covered. Hieronder volgen een aantal alternatieve kerstfilms, die feitelijk geen kerstfilms zijn, maar zich tijdens kerst afspelen. Films als bijvoorbeeld Bad Santa en Black Christmas skippen we dus, omdat hier het kerstthema te zwaar op de voorgrond staat. Bij de volgende films is kerst slechts decor, maar genoeg zodat jij je partner of huisgenoot/huisgenoten kunt overtuigen dat dit een kerstfilm is. Jij mag immers ook wel eens kiezen wat er gekeken wordt, toch?!


Die Hard
Dit is natuurlijk een inkoppertje. De jaarlijkse discussie of dit wel of geen kerstfilm is deert ons niet. Die Hard speelt zich immers af tijdens een kerstfeest en verveelt nooit om te kijken, dus een prima excuus om deze in de decembermaand op te zetten. Wat moeten we hierover zeggen wat de laatste jaren nog niet gezegd is?


Gremlins
Een aandoenlijke tienerromance, een schattige Mogwai en een mooi besneeuwd kerstdecor. Goede kans dat je vrouw of vriendin met deze beschrijving sneller akkoord gaat met Gremlins dan onze eerste suggestie. En jij weet dat de film enkel leuker wordt wanneer de Gremlins ten tonele verschijnen.


The Nice Guys
Als Gizmo je wederhelft niet enthousiast krijgt, dan lukt dat allicht wel met Ryan Gosling. Natuurlijk speelt het merendeel van de filmografie van Shane Black zich af tijdens kerst, maar we kiezen voor The Nice Guys om iets recents op de lijst te hebben én omdat hij gewoon tof is.


Batman Returns
Mocht je gewoon zin hebben in een superheldenfilm, dan kan je nog altijd kiezen voor Batman Returns. Dit is mogelijk een van de weinige films van Tim Burton die je wederhelft nog niet heeft gezien. En het is natuurlijk weer eens even wat anders dan het Burtonesque The Nightmare Before Christmas, die niet eens door Burton werd gemaakt.

Natuurlijk zijn er nog legio alternatieve kerstfilms te verzinnen. Deel dus gerust jouw suggesties in de commentsectie en wie weet vullen we deze lijst nog aan in een tweede deel.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Die Hard is geen alternatieve kerstfilm. Die Hard IS een kerstfilm!

Philmhuis

Avatar

Ik houd de lijst lekker actueel en stop de film "Fatman" in de lijst.

Kevin1994

Avatar

Bad Santa 1 en 2!!!

Orko

Avatar

Money Train & The long kiss goodnight.

Fluffer

Avatar

Nooit begrepen waarom die hard zo succesvol was en waarom hij tijdens de kerstperiode afspeelt.
Een hoop weg en weer geren en over en weer schieten , saai ,niet mijn soort actiefilm.

Darthmar

Avatar

Lethal Weapon!!

Master Of Films

Avatar

Ik heb te doen met Fluffer. Niks begrijpen van Die Hard. Een kerstfilm die actie een begrip maakte in de filmwereld. Een regelrechte filmklassieker. Maar goed, Fluffer prijst The Hobbit films de hemel, dus dat zegt al meer dan genoeg. Sommigen hebben nou eenmaal geen verstand van zaken. Zo zit de wereld in elkaar.

Janoniempje

Avatar

@MOF waarom vind je de hobbittriologie niet leuk? Ik zelf had hem als een van mijn oudere favoriete films, nu kijk er nog steeds soms naar.

Gremlins... Ik haat die films, als kind was ik daar zo bang voor, nu vind ik hem saai.

Chris23

Avatar

Mensen vinden de hobbit trilogie niet/minder leuk omdat het 3 lange films zijn van 1 boek; onnodig uitgerekt. (van mij mag het nog langer zelfs; ik wil altijd zo lang mogelijk in die sfeer hangen als ik zo`n film aan zet, en het boek heb ik toch nooit gelezen dus het zal wel)
En doordat er veel cgi in zit...vergeleken met tlotr trilogie.
En er zitten rare, geforceerde dingen in , zoals de "romance" tussen die dwerg en die elf.
En er zitten "filler/padding" actie scenes in die niet in het boek waren, zoals de tonnen ride.
(min of meer) Begrijpelijk allemaal, hij is zeker niet (zo) perfect (als lotr).
Maar ik heb gister deel 1 in van de Hobbit een stuk aangezet en heb genoten van het acteren, de cinematografie, de vormgeving van (al dan niet cgi)sets, monsters enz en de imho ongeevenaarde sprookjes sfeer enz enz.
Ik vraag me af hoe mensen deze films hadden ervaren als de Lord of the Rings trillogie en het hobbit boek er niet al had geweest en de Hobbit films de eerste middle earth films hadden geweest.
Ik vermoed namelijk dat men (onbewust?) steeds vergelijkt.
Maargoed, misschien ligt het er ook aan hoe invested je bent in de lore enz, want het zelfde zouden mensen tegen mij kunnen zeggen over starwars Smiley face . (hoewel ik wel het vermoeden heb dat lotr fans minder boos zijn op de hobbit films dan sw fans op de preqels/sequels..Voor mij is de hobbit het zelfde dat mandalorian is ; haalt het bij lange na niet bij het origineel...maar effectief genoeg om mn fantasyjeuk te krabbelen)

Gremlins heb ik warm en fuzzy nostalgie mee, maar ik heb `m laatst weer `s aangezet en vond `m ook oubollig/saai nu.Sommige films moe je dan maar gewoon als fijne herinnering houden en niet meer aanzetten blijkbaar.

vitocorleone

Avatar

Erg apart dat ze denken dat vrouwen liever naar Gremlins kijken dan naar Die Hard? Alsof vrouwen niet van actie houden?

NieuwsFilm

meest populair