Algemeen

De Oscars zijn in 2021 hoe dan ook mét publiek

De organisatie heeft dit aan het gezaghebbende Variety laten weten.

door Timothy van Damme om 15:48 in Algemeen
Wat er ook gaat gebeuren, de Oscars worden in 2021 gewoon uitgereikt met publiek. Een virtuele editie is voor de Academy of Motion Arts and Sciences geen optie.

De uitreiking werd twee maanden uitgesteld, tot 25 april 2021. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de bioscopen in Amerika nog altijd grotendeels gesloten zijn. Nieuwe films waren er afgelopen jaar dan ook nauwelijks te zien.

Vormgeven
Vanwege het rampzalige jaar had de Academy al besloten dat de einddatum verlegd zou worden van 31 december naar 28 februari. Maar wat de uitkomst van het gevecht tegen Corona ook zal zijn, de prijsuitreiking zal zoals altijd mét publiek zijn. Hoe ze dit precies willen vormgeven is nog niet bekend.

De vraag is of de traditionele locatie met zijn 3.400 plaatsen nog gebruikt kan worden. "De organisatie is recent door het Dolby Theatre gelopen om te kijken wat de opties zijn", aldus een medewerker. Bij deze locatie houden ze echter de lippen stijf op elkaar.

Risicogroep
Hoewel er dus publiek zal zijn, is het maar de vraag of alle genomineerden lijfelijk aanwezig zullen zijn. Veel genomineerden vallen qua leeftijd immers in een risicogroep. We zijn benieuwd of andere awardshows gaan volgen.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair