Algemeen

Massaontslagen bij Disney als gevolg van corona

32.000 mensen komen op straat te staan.

door Jim Pedd om 09:04 in Algemeen
Disney heeft zwaar te lijden onder de coronacrisis. Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat het nog eens 4.000 mensen ontslaat binnen zijn pretparken. Daarmee komt het totale aantal ontslagen medewerkers als gevolg van de coronacrisis op 32.000 te liggen.

In september liet Disney al weten dat het duizenden medewerkers op straat zou zetten vanwege de coronacrisis. Een deel van de pretparken bleef dicht als gevolg van lokale maatregelen, een ander deel kon open maar beleefde vrijwel altijd een moeilijke start.

Veel ontslagen
The Miami Herald meldt nu dat er nog eens 4.000 medewerkers ontslagen worden. Die bevinden zich vooral binnen Disney Parks, Experiences en Products. Volgens Disney zijn de vele ontslagen nodig omdat het bedrijf nog altijd veel pretparken gesloten moet houden en daardoor veel geld verliest.

Ter indicatie: ondanks een hele rits heropeningen, verloren de pretparken voor Disney zo'n 6,9 miljard dollar in het afgelopen jaar. De ontslagen zijn daarmee een behoorlijk pijnlijk resultaat voor Disney, dat ook zo'n 37.000 mensen thuis heeft zitten met gedwongen verlof.

Het bedrijf moet dus wel mensen ontslaan om overeind te blijven.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Heel lastig, maar dit krijg je als je hondsdol om je heen grijpt en alles op koopt. Zuur voor de mensen, hopelijk komen ze goed terecht.

justmikemovies

Avatar

@Prime

Als het daaraan zou liggen waren Warner en Universal jaren geleden al failliet gegaan.

Guido96

Avatar

Misschien moeten die acteurs minder miljoenen vragen?

NieuwsFilm

meest populair