'The Hobbit' werd verpest door Warner Bros.

'The Hobbit' werd verpest door Warner Bros.

Wel vaker blijkt Warner zich te bemoeien met het creatieve proces.

Eigenlijk alle filmfanaten kennen de The Lord of the Rings-verfilming van Peter Jackson. De fantasyfilms worden op handen gedragen. Hoe anders is dat met de latere drie The Hobbit-films. Die werden toch een stuk milder ontvangen.

Het is nu The Hobbit-acteur Jed Brophy, die de dwerg Nori speelde en rollen had in Lord of the Rings, die aangeeft dat Warner Bros. zich flink met het creatieve proces van regisseur Jackson bemoeide. De acteur sprak over het productieproces met Kiwi Talkz.

"'Ze staan in de weg," zei Brophy over de inmenging van Warner bij The Hobbit. "Misschien spreek ik nu voor mijn beurt, en als die mensen me ooit vinden, word ik waarschijnlijk in elkaar geslagen, maar ik denk dat Warner Bros. Peter en The Hobbit een beetje in de weg stond." Hij vervolgt:


"Geen van hen kan echt naar een script kijken en in hun hoofd voorstellen hoe je er echt het beste drama uit kunt halen. En als je dat proces in de weg zit, houd je iemand tegen om op stoom te komen. Dat is wat ik denk dat er is gebeurd.

Dat is wat ik zag. Er was niet dezelfde chemie. Peter zag soms dingen die hij van The Lord of the Rings kende en hij kreeg dan een geweldig idee over hoe hij de volgende scène zou kunnen opnemen. Maar als je dan mensen hebt die dicteren hoe je dag eruit ziet, dan houdt dat op."

The Hobbit stelde grotendeels teleur
Ondanks dat er genoeg fans van de prequelfilms zijn, was The Hobbit niet het succes als de voorgangers. De ontvangst was milder en de opbrengst aan de box office was iets zwakker.

Wel vaker worden bobo's van Warner Bros. (en andere studio's) verweten dat ze zich teveel bemoeien met het creatieve proces. Denk maar aan de films in het DC Extended Universe. Overigens pakt de inmenging vast en zeker ook vaak genoeg positief uit.

NieuwsFilm

meest populair