Algemeen

Plannen voor 'The Godfather - Part 4' komen weer bovendrijven

Laten ze dan werkelijk niets met rust?

door Arjen Rooseboom om 17:06 in Algemeen
Met de kritisch goed ontvangen re-release van Part III (1990) staat The Godfather-franchise weer even helemaal in de aandacht. Het derde deel heeft de saga rondom Michael Corleone (Al Pacino) prachtig afgerond, maar zoals altijd in filmland is niks definitief.

In het verleden was er al eens sprake van een eventuele Part IV die een soortgelijk verhaal als Part II (1974) zou hebben verteld. Flashbacks naar de jaren '30 tussen Vito Corleone (Robert DeNiro) en een jonge Sonny Corleone (Leonardo DiCaprio was ooit de voornaamste kandidaat) en naar de jaren '80 met Vincent Corleone (Andy Garcia).

De dood van schrijver Mario Puzo in 1999 maakte lang een eind van die ambities, maar het lijkt erop dat studio Paramount Pictures de hoop nog steeds niet heeft opgegeven. Onder andere Garcia probeert het project al jaren van de grond te krijgen, zie ons bericht uit 2013.

Tegen THE NEW YORK TIMES vertelde bekroond trilogieregisseur Francis Ford Coppola: "Ik bezit de rechten niet, Paramount wel. Ze kunnen meer films gaan maken, dus waarschijnlijk komen er wel een Part IV en V en VI. Alleen ik maak ze dan niet meer, want ik ben een oude man. Hoewel ik betwijfel of veel mensen actief een vierde deel eisen, kan ik me voorstellen dat de franchise hoe dan ook in een of andere vorm terugkeert".

Toekomstige projecten
Sowieso zijn er diverse gerelateerde ideeën in ontwikkeling. Zo is Barry Levinson bezig met een speelfilm over het maken van Part I, met Oscar Isaac (in de rol van Coppola) en Jake Gyllenhaal als producer Robert Evans, en werkt men aan een televisieserie vanuit het perspectief van de andere producer Al Ruddy, welke gespeeld gaat worden door Armie Hammer.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Leonardo DiCaprio dat verhaal hoor je al 20 jaar.

Zembo

Avatar

Nee aub niet. Deel 3 is al 1 deel teveel en totaal onnodig.

Artificialis

Avatar

Francis Ford Coppola kan op zijn 81e best nog even een 4e Godfather-film gaan maken. En anders wilt de 78 jarige Martin Scorsese het wel doen. De 80 jarige Brian De Palma heeft misschien ook wel interesse. Sergio Leone had ik dat ook durven toevertrouwen, als hij nog had geleefd. Het moet iemand zijn met ervaring binnen het genre. Je kunt zo'n project niet aan elke halve zool overlaten.

donniebrasco

Avatar

Allemaal onzin, ook 't Barry Levinsonverhaal!

Marklar

Avatar

laat ze anders een spinoff in miniserie vorm maken. Niet teveel rommelen aan dingen uit de trilogie maar wel een soort van vervolg. Dan schop je ook niemand tegen de schenen

NieuwsFilm

meest populair