Plannen voor 'The Godfather - Part 4' komen weer bovendrijven

Plannen voor 'The Godfather - Part 4' komen weer bovendrijven

Laten ze dan werkelijk niets met rust?

Met de kritisch goed ontvangen re-release van Part III (1990) staat The Godfather-franchise weer even helemaal in de aandacht. Het derde deel heeft de saga rondom Michael Corleone (Al Pacino) prachtig afgerond, maar zoals altijd in filmland is niks definitief.

In het verleden was er al eens sprake van een eventuele Part IV die een soortgelijk verhaal als Part II (1974) zou hebben verteld. Flashbacks naar de jaren '30 tussen Vito Corleone (Robert DeNiro) en een jonge Sonny Corleone (Leonardo DiCaprio was ooit de voornaamste kandidaat) en naar de jaren '80 met Vincent Corleone (Andy Garcia).

De dood van schrijver Mario Puzo in 1999 maakte lang een eind van die ambities, maar het lijkt erop dat studio Paramount Pictures de hoop nog steeds niet heeft opgegeven. Onder andere Garcia probeert het project al jaren van de grond te krijgen, zie ons bericht uit 2013.

Tegen THE NEW YORK TIMES vertelde bekroond trilogieregisseur Francis Ford Coppola: "Ik bezit de rechten niet, Paramount wel. Ze kunnen meer films gaan maken, dus waarschijnlijk komen er wel een Part IV en V en VI. Alleen ik maak ze dan niet meer, want ik ben een oude man. Hoewel ik betwijfel of veel mensen actief een vierde deel eisen, kan ik me voorstellen dat de franchise hoe dan ook in een of andere vorm terugkeert".

Toekomstige projecten
Sowieso zijn er diverse gerelateerde ideeën in ontwikkeling. Zo is Barry Levinson bezig met een speelfilm over het maken van Part I, met Oscar Isaac (in de rol van Coppola) en Jake Gyllenhaal als producer Robert Evans, en werkt men aan een televisieserie vanuit het perspectief van de andere producer Al Ruddy, welke gespeeld gaat worden door Armie Hammer.

NieuwsFilm

meest populair