Featured

Grote namen wijzen Marvel-rol Clea af: Welke actrices zouden deze ook kunnen spelen?

Wie zou de rol van deze tovenares kunnen spelen?

door Jeffrey Kouters om 12:33 in Featured
Als we de geruchten mogen geloven, hebben Lady Gaga en Charlize Theron allebei nee gezegd tegen de rol van tovenares Clea in het Marvel Cinematic Universe. Zij wordt waarschijnlijk geïntroduceerd in Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Vandaag zetten we drie actrices op een rijtje die prima geschikt zouden zijn om dit personage tot leven te brengen.


Natasha Lyonne
Natasha Lyonne (Orange Is the New Black) was zonder twijfel de topfavoriet van Scott Derrickson voor de rol van Clea. "Vorig jaar heb ik een hapje gegeten met Natasha en toen hebben we het gehad over het Multiversum. Ze is geweldig", schreef de regisseur enige tijd nadat hij was opgestapt bij de productie op Twitter.

Inmiddels staat Sam Raimi aan het roer en lijkt haar naam niet meer in de kaartenbak te zitten (aangezien Marvel andere actrices heeft benaderd). Zonde, want hoewel Lyonne misschien niet de grootste naam is, heeft ze absoluut het talent in huis en de juiste uitstraling om Clea tot leven te brengen.Vanessa Kirby
Een naam die door veel fans in de mix wordt gegooid is die van Vanessa Kirby (Hobbs & Shaw). De Britse actrice kreeg eerder dit jaar op het filmfestival van Venetië veel lof voor haar spel in Pieces of a Woman; een rol waarvoor ze serieus lijkt mee te dingen naar een Oscar.

Is dit het juiste moment voor haar carrière om in de Marvel-franchise te stappen? Kirby zou absoluut perfect zijn voor Clea, maar tegelijkertijd is ze ook al verbonden aan de Fast & Furious- en Mission: Impossible-reeks. Agendatechnisch wordt dat misschien lastig. Zowel de opnames van de Mission: Impossible-vervolgdelen als Doctor Strange 2 zijn immers aan de gang momenteel.Natalie Dormer
Natalie Dormer (The Hunger Games) is een andere favoriet onder fans. Haar naam prijkt echt al jaren op hun lijstjes. En dat is niet gek, want Dormer zie je zo naast Benedict Cumberbatch staan vechten tegen het kwaad (in de comics is Clea overigens ook het liefje van Doctor Strange).

Een grote Marvel-rol kan veel betekenen voor iemands carrière. En Dormer zou zo'n opsteker - in alle eerlijkheid - eigenlijk wel goed kunnen gebruiken, want hoewel de actrice na haar grootste hit Game of Thrones nog wel aantal leuke rollen heeft gescoord, is ze toch enigszins naar de achtergrond verdwenen.


Toegift
Op onze Facebook-pagina werd ook nog de naam van Nelly Frijda - bekend als Ma Flodder van Flodder - geopperd. Helaas hebben we zelf geen connecties binnen Marvel, anders hadden we deze suggestie graag doorgegeven.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

BlackPowerWolf

Avatar

Hmm altijd lastig denk ik? Een rol in een Marvel film maakt of breekt je carrière. In sommige gevallen wordt er zo ontzettend overdreven en geforceerd grappig geschreven dat lang niet iedere acteur/actrice daar interesse in heeft of voor 'geknipt' is.
Natalie Dormer zie ik denk ik liever dan de andere twee hierboven?

NieuwsFilm

meest populair