Algemeen

'Plastic Man' krijgt eindelijk zijn eigen film maar wordt wel 'Plastic Woman'

DC besluit er een superheldin van te maken.

door Wouter Drummen om 18:43 in Algemeen
Warner Bros en DC komen weer met een nieuwe superheldenfilm, namelijk Plastic Man. De titel van de film zal hoogstwaarschijnlijk wel anders worden, aangezien de studio's hebben besloten van Plastic Man een vrouw te maken.

Het personage werd in 1941 bedacht door Jack Cole. De eerste strips werden gepubliceerd door Quality Comics, maar toen Quality failliet ging in 1957 werden de Plastic Man-rechten overgenomen door DC Comics. Voornamelijk hier werd de superheld geliefd. Op een gegeven moment voegt hij zich zelfs toe bij de Justice League.

Wat te verwachten
Zo'n twee jaar geleden werd Amando Idako voor het script gecontacteerd, maar het blijkt dat hij hier toch vanaf heeft gezien. Schrijver Cat Vasko heeft nu wel getekend voor het project en zal dus het script voor zijn rekening nemen. Een regisseur of acteurs zijn nog niet gevonden.

Het is niet de eerste keer dat een Plastic Man film van de grond moet komen. De Wachowski's schreven begin jaren 2000 al een script. Vele namen deden destijds de ronde, zoals Jim Carrey, Bruce Campbell en Keanu Reeves. Laatstgenoemde wist de hoofdrol te bemachtigen, maar na jaren geprobeerd te hebben de film te maken ging dit uiteindelijk toch niet door.

Superkrachten
Na een ongeluk wordt het lichaam van Plastic Man een soort organisch rubber, dat zich ver kan uitrekken en zich kan omvormen tot vrijwel elke gewenste vorm. Zo kan hij bijvoorbeeld zo dun worden dat hij onder de kieren van een deur door kan glijden, met zijn vinger een slot openen en zich voordoen als doorsnee voorwerpen.

In tegenstelling tot andere elastische helden, zoals Mr. Fantastic, heeft Plastic Man's lichaam geen vaste vorm. Zijn menselijke gedaante is dan ook slechts een van zijn vele vormen. Hij heeft geen interne organen en bloedt niet als hij gewond raakt. Door zijn krachten is hij vrijwel onverwoestbaar en mogelijk zelfs onsterfelijk.

Zijn jullie blij dat een Plastic Man-film nu eindelijk van de grond komt, of zijn jullie teleurgesteld dat DC heeft besloten Plastic Man om te toveren tot Plastic Woman?

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Snap alleen niet waarom het word veranderd in een vrouw, dat slaat nergens op. Want er zijn ook dunne acteurs

Tommert

Avatar

Natuurlijk

Lewis

Avatar

Snap het wel maar dan moet ze ook donker zijn en op vrouwen vallen. Vast een topfilm.

baron nostalgia

Avatar

Serieus kom op zeg waarom en hoe veel verder gaan ze nog met deze gender bullshit

GreenHornet

Avatar

Nee niet doen. Stop met Genderswap van Bron materiaal. Maak dan een film plastic man waar een plastic woman in voor komt. Daar heb ik geen moeite mee.

Angelo1979

Avatar

Plastic Woman.

Krijgen we dan een film
met een opblaaspopSmiley face

kokosnoot

Avatar

Veel succes! Overigens kan organisch rubber niet tegen hoge temperaturen of stikstof vrieskou, of heftige chemicali├źn. Dus onkwetsbaar..keep dreaming.

Angelo1979

Avatar

^ Smiley faceSmiley faceSmiley face
Dus geen Esther Polyester
of een Renate met plastieke
ledematen.

Jammer...

Crush

Avatar

Nog een film om straal te negeren.

Mothercopper

Avatar

Verder dan triest kan gaan. Oh god laat het een enorme flop worden. Ik ben het zo zat die complete feminisering van Hollywood

NieuwsFilm

meest populair