'Guardians of the Galaxy'-held Rocket Raccoon heeft een zeer tragisch oorsprongsverhaal

Wist je dat Rocket Raccoon misschien wel het meest tragische verhaal heeft van iedereen?

Rocket Raccoon voelt vooral als een bijpersonage in het Marvel Cinematic Universe. Maar mocht hij in de films uiteindelijk toch een achtergrondverhaal krijgen, dan heeft hij vermoedelijk het meest tragische verhaal van iedereen.

Er is maar weinig aandacht besteed aan het verhaal van Rocket Raccoon. Wat hij heeft gekregen, is gewijd aan zijn band met Groot en met de rest van de crew van de Guardians of the Galaxy. Wel zijn er hints geweest naar zijn achtergrond.

Tragisch verhaal
In de comics begon Rocket als een genetisch gemaakt wezen dat bewustzijn kreeg dankzij robots die de taak hadden om voor een complete planeet vol geestelijk zieke patiënten te zorgen. De robots wilden de planeet verlaten, en probeerden daarom dieren zo te manipuleren dat zij hun taken over konden nemen.

Die planeet heet Halfworld en we weten dat Rocket er vandaan komt (dankzij zijn strafblad). Dat impliceert dat hij in de films hetzelfde achtergrondverhaal heeft als in de comics.

Van James Gunn weten we echter dat het verhaal van Rocket in het MCU "nog wat erger dan in de comics" is. Wat er dan nog meer met hem gedaan kan zijn is niet duidelijk, maar we weten dat hij de littekens meedraagt. Bovendien is Rocket bij vlagen wel heel licht ontvlambaar en dat heeft allicht ook met zijn verleden te maken.

NieuwsFilm

meest populair