'Extraction' wordt het volgende filmuniversum

'Extraction' wordt het volgende filmuniversum

Niet alleen vervolgen, maar ook spin-offs staan op het programma.

Sinds Marvel hoge ogen gooide met zijn verweven films, proberen tal van studio's een filmuniversum te creëren. Waar dat een heel enkele keer lukt (zoals bij The Conjuring), gaat het nog veel vaker mis (denk aan zowel Dracula Untold als The Mummy die het het Universal Monsters universum niet van de grond kregen).

De nieuwste kandidaat die zich aanmeldt, is Extraction. Hiervan was al bekend dat er meerdere vervolgen in de planning staan, maar nu hebben de Russo broers bekend gemaakt dat er ook andere films komen die zich in die wereld afspelen.

Ongeschonden
Eerder dit jaar werd Extraction een grote hit. Het zou zelfs de meest succesvolle film van Netflix zijn. Hoewel het hoofdpersonage Tyler Rake (Chris Hemsworth) niet bepaald ongeschonden uit de strijd komt, werd een vervolg al snel aangekondigd.

De producenten spraken met Collider over de films. Ze gaven geen definitief antwoord op het lot van Rake, maar vertelden wel dat er nog veel meer personages zijn waar ze mee kunnen werken.

Globale franchise
Joe Russo: "Ik verklap niet teveel, want ik wil mensen verrassen. Maar we bouwen een universum dat andere karakters uit de eerste film en zelfs nieuwe personages een podium kan bieden. Stel dat je David Harbour interessant vond; het zou zomaar kunnen dat je hem nog eens ziet opduiken."

"Wat ik interessant vind aan een Extraction-universum is dat het een globale franchise kan zijn. We kunnen verhalen van over de hele wereld vertellen met diverse uitgangspunten."

NieuwsFilm

meest populair