Nieuwe 'Mad Max'-film wordt ook een eerbetoon

Nieuwe 'Mad Max'-film wordt ook een eerbetoon

Aan acteur Hugh Keays-Byrne, die al sinds het begin betrokken is bij de franchise.

Regisseur George Miller zegt dat hij een manier gaat vinden om Hugh Keays-Byrne te eren in de aankomende Furiosa-film. De acteur overleed eerder deze jaar.

Keays-Byrne was sinds het begin betrokken bij de Mad Max-franchise, maar overleed deze maand op 73-jarige leeftijd. Nu zegt Miller dat hij hem duidelijk wil eren met zijn nieuwe film in de franchise.

Lijm voor de franchise
"In het begin vond ik hem zo formidabel dat het bijna eng was, maar dat kwam omdat hij helemaal opging in zijn rol. De waarheid is dat hij een heel warm persoon was, iemand die mensen omarmde en ik heb van hem leren acteren. Misschien wel meer dan van wie dan ook waarmee ik heb samengewerkt," aldus Miller tegen IndieWire.

De acteur speelde in de eerste Mad Max-film de rol van Toecutter. Dat is ondertussen een rol die verworden is tot een verre herinnering, maar in de meest recente film in de franchise, Fury Road, was hij te zien als Immortan Joe.

Het rijk van Immortan Joe krijgt een duidelijke rol in de aankomende prequel-film die over Furiosa's verleden gaat. Dat wordt dus nog wat, met genoeg kansen om de overleden acteur te eren.

NieuwsFilm

meest populair