'Monster Hunter'-makers zeggen sorry tegen China

'Monster Hunter'-makers zeggen sorry tegen China

Ze schamen zich bijna voor dit moment.

Monster Hunter zorgde voor wat gedoe in China, als gevolg waarvan deze uit de bioscopen gehaald is. Productiebedrijf Constantin Film biedt zijn verontschuldigingen nu aan.

Het probleem zat in een stukje dialoog waarin naar Japan en China verwezen werd. Het is nogal een pijnlijk en sullig moment als je ernaar kijkt. De crux is het volgende: "Kijk naar mijn knieën!" roept Jin. "Wat voor soort knieën zijn dat?" vraagt een van zijn collega's aan hem. "Chi-nese!", met nadruk op nese is de reactie. Een flauwe grap met grote gevolgen, want de film is uit de bioscopen gehaald in China.

Excuses aanbieden
Nu laat Constantin Films weten "zijn oprechte excuses aan het Chinese publiek aan te bieden voor een regel tekst die in een vroege scène van Monster Hunter zit. Het was absoluut niet de bedoeling om te discrimineren, iemand te beledigen of iemand van Chinese afkomst op welke manier dan ook te beledigen. Constantin Films heeft geluisterd naar de zorgen van het Chinese publiek en deze regel uit de film gehaald."

In de film vindt er een bizarre zandstorm plaats, waardoor Lt. Artemis en haar eenheid terecht komen in een heel nieuwe wereld. Zij ontdekken daar een gevaarlijke omgeving vol enorme monsters die hun vuurkracht aan kunnen.

In hun wanhopige strijd om te overleven, moet de groep daarom samenwerken met de mysterieuze Hunter, die makkelijk uit handen van de monsters weet te blijven.

NieuwsFilm

meest populair