Marvel Studios-fans zijn kritisch: #FixMsMarvel trending in de Verenigde Staten

Marvel Studios-fans zijn kritisch: #FixMsMarvel trending in de Verenigde Staten

Ms. Marvel komt even in opspraak.

Tot nu toe was er vooral heel veel positiefs te horen rond Ms. Marvel, de aankomende televisieserie van Disney. Daarin zal Kamala Khan haar live-action debuut maken; de eerste moslima-superheldin van Marvel Studios.

Nieuwkomer Iman Vellani werd gecast in de hoofdrol, met veel applaus. Maar de casting van andere acteurs lijkt geleid te hebben tot gedoe. In de Verenigde Staten was op Twitter de hashtag #FixMsMarvel zelfs even trending als gevolg hiervan.

Wat is er aan de hand?
Allereerst kwam acteur Andrew Brodeur in opspraak, na diverse vreemde uitspraken op sociale media en het feit dat er een aantal aanklachten tegen hem lopen rond discriminatie op geslacht.

Op de tweede plaats spelen Yasmeen Fletcher en Zenobia Shroff belangrijke rollen. Zij spelen respectievelijk de beste vriendin en de moeder van Kamala. Maar beide actrices zijn geen moslima, terwijl ze wel moslima's gaan spelen.

De fanaccount Ms. Marvel News vat samen op Twitter waarom ze er moeite mee hebben. Wat Yasmeen Fletcher betreft, vindt de fanaccount het "ongepast dat een half-wit Christelijk meisje gecast is als Nakia Bahadir. Hetzelfde geldt voor Zenobia Shroff, een niet-moslim Indiase, die gecast is als de Pakistaanse moslim-moeder van Kamala."



NieuwsFilm

meest populair