Filmbaas probeerde 'Joker' met man en macht tegen te houden

Filmbaas probeerde 'Joker' met man en macht tegen te houden

De DC-film bracht uiteindelijk meer dan een miljard op.

De film leverde uiteindelijk bijna $1,1 miljard op aan de wereldwijde bioscoopkassa's en het publiek en de critici waren het doorgaans met elkaar eens. De film Joker van The Hangover-regisseur Todd Phillips was een megasucces, maar vooraf was er veel weerstand bij de filmstudio.

Warner Bros. baas Toby Emmerich wilde namelijk niet dat de film gemaakt zou gaan worden. Volgens The Hollywood Reporter was Emmerich een groot tegenstander van de film, terwijl de ondertussen geruimde marketingbaas Blair Rich juist een groot voorstander was.

Veel tegenwerking door baas Warner Bros.
Volgens THR zou Emmerich het budget van de film met Joaquin Phoenix (Gladiator, Walk the Line) flink naar beneden hebben geschroefd om Phillips te ontmoedigen. Toen de regisseur toch doorzette verkocht de Emmerich de helft van de rechten. Dit kwam Warner Bros. uiteindelijk duur te staan.

Ergens is de houding van Emmerich niet raar. De film van Phillips was vooraf een flinke gok voor een filmstudio die zijn mijn miljoenen slim moet investeren. Dat de film uiteindelijk zo goed ontvangen zou worden en een dergelijke box office-opbrengst zou noteren is van te voren niet te voorspelen. Er zijn ook voldoende voorbeelden dat dergelijke investeringen achteraf stom bleken.

NieuwsFilm

meest populair