'Lucia de B.' volgend jaar te zien in de Verenigde Staten

'Lucia de B.' volgend jaar te zien in de Verenigde Staten

De rechtbankthriller zal daar te downloaden zijn en verschijnt ook op televisie.

Het heeft even geduurd, maar de Nederlandse thriller Lucia de B. (2014) is verkocht aan de Verenigde Staten. Onder de naam Accused zal de film begin 2021 te zien zijn voor de Amerikaanse kijkers.

De prent van Paula van der Oest zal sowieso op televisie en video on demand verschijnen, volgens producent Rinkel Film. Of er ook een bioscooprelease zal volgen is nog onduidelijk.

Grove fouten
De zaak rondom Lucia de Berk was één van de grootste dwalingen van de Nederlandse rechtsstaat. De Haagse verpleegkundige werd in 2003 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op enkele patiënten, waaronder baby's.

In 2008 kwam de zaak opnieuw bovendrijven toen bleek dat er grove fouten gemaakt waren. Verder onderzoek bewees namelijk dat alle slachtoffers op natuurlijke wijze waren overleden. Van een misdrijf was dus geen sprake. De Berk kwam in 2010 op vrije voeten.

Inzending
Amerika is niet volledig vreemd voor Lucia de B.. De film draaide er eerder op diverse filmfestivals. Daarnaast was het destijds de Nederlandse inzending voor de Oscars. De prent was lang in de race, maar viel vlak voor de nominaties af.

NieuwsFilm

meest populair