Patty Jenkins over de bioscoop- en streamingrelease van 'Wonder Woman 1984'

Patty Jenkins over de bioscoop- en streamingrelease van 'Wonder Woman 1984'

Wat vindt de regisseuse er zelf van?

Regisseur Christopher Nolan had recentelijk nog flink kritiek op Warner Bros., aangezien de studio vorige week bekend maakte al zijn grote films in 2021 gelijktijdig in de bioscoop en op streaming uit te zullen brengen. Hier hoort ook Wonder Woman 1984 van Patty Jenkins bij, die zich er nu ook over uitlaat.

Zo zegt de regisseuse dat een gelijktijdige bioscoop- en streamingrelease in de Verenigde Staten niet haar eerste keuze was, maar dat er simpelweg geen goede opties waren: ''Als je me een jaar geleden had verteld dat de film rechtstreeks op een streamingdienst zou belanden, was ik door het lint gegaan. Ik ben namelijk een grote voorstander van de bioscoopervaring en zal dat na de coronacrisis opnieuw zijn''.

Niet opnieuw vertraging
Volgens Jenkins was het opnieuw uitstellen van de superheldenfilm geen optie. Ze was er namelijk bang voor dat op een gegeven moment alle grote uitgestelde films tegelijkertijd uit zouden komen. Ze is dan ook wel tevreden dat de Wonder Woman-sequel nu eindelijk te zien zal zijn.

''Het is een gek jaar. Uiteindelijk vond ik het wel mooi dat de film op Kerstmis beschikbaar zal zijn in de Amerikaanse huiskamers. Op dit punt probeer je de mensen te bereiken hoe je maar kunt.''

NieuwsFilm

meest populair