George Lucas vindt het echt: dialoog 'Star Wars: Attack of the Clones' is slecht

George Lucas vindt het echt: dialoog 'Star Wars: Attack of the Clones' is slecht

Hij geeft het toe.

Voordat de Star Wars-vervolgfilms in de bioscoop uitkwamen, stonden fans van de franchise vaak tegenover maker en bedenker George Lucas. Maar de afgelopen jaren hebben zijn films een herwaardering gekregen.

Disney koos ervoor een wat andere aanpak te hanteren. Mede daardoor staan fans gunstiger gestemd ten opzichte van de films van George Lucas. Die doet de laatste tijd geregeld nieuwe onthullingen over zijn werk.

Slecht dialoog
Een van de zaken waar veel commentaar op was, heeft te maken met het dialoog in Attack of the Clones. Dat was vaak wel heel erg matig. En daar lijkt Lucas het mee eens te zijn.

"Het wordt heel eerlijk neergezet, helemaal niet met een humoristische insteek bedoeld. Maar het was heel consistent, niet alleen met de rest van de film, maar ook met de rest van de stijl van Star Wars," aldus Lucas.

"De meeste mensen begrijpen de stijl van Star Wars helemaal niet. Ze begrijpen niet dat er een onderliggend motief is, dat doet denken aan westerns uit de jaren dertig. Het is meer iets dat zich bevindt in de romantische periode waarin avonturenfilms gemaakt werden. En deze film is nog meer een melodrama dan de andere films."

NieuwsFilm

meest populair