Tom Hardy's Bane uit 'The Dark Knight Rises' is gebaseerd op Christopher Nolan

Tom Hardy's Bane uit 'The Dark Knight Rises' is gebaseerd op Christopher Nolan

En het is niet de eerste keer dat acteurs trekjes van Nolan overnemen.

Een van de hoogtepunten van The Dark Knight Rises is ongetwijfeld de rol van Tom Hardy als de schurk Bane. Maar er was ook kritiek op deze schurk, bijvoorbeeld dat het masker teveel van de dialoog verstoorde en zijn gezicht flink afschermde.

Nu is er het bericht dat het personage is gebaseerd op de regisseur van de derde film in de reeks, Christopher Nolan. De filmmaker sprak erover tijdens de podcast Happy Sad Confused. Nolan gelooft echter niet dat Hardy heel opzettelijk een beetje Nolan in Bane heeft verwerkt.

"Er is al eerder naar verwezen," zei Nolan. "Tom Hardy beweert dat Bane op de een of andere manier op mij is gebaseerd. In Toms hoofd is er een zeer complexe vervlechting van impulsen en invloeden aanwezig waar ik op de een of andere manier een stem in heb. Ik denk dat het van mijn kant zeker niet bewust is. We hebben het over veel verschillende invloeden op dat personage gehad. Ik was daar geen onderdeel van."

Meer personages als Nolan
Ook de personages Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) en Neil (Robert Pattinson) uit respectievelijk Inception en Tenet zouden volgens fans eigenschappen van Nolan hebben. De regisseur zegt dat hij er niet opzettelijk op aanstuurt.



NieuwsFilm

meest populair