'The Mandalorian' bewijst het: Mace Windu is de sterkste Jedi ooit

'The Mandalorian' bewijst het: Mace Windu is de sterkste Jedi ooit

De serie laat het heel duidelijk zien.

De serie The Mandalorian laat zien dat Mace Windu de sterkste Jedi is die er maar te vinden was in het Star Wars-universum.

Het personage werd gespeeld door Samuel L. Jackson en was een van de grootste Jedimeesters. Dat wisten we natuurlijk al, maar nu bevestigt de serie op Disney+ dat nog maar eens.

Extreem sterk materiaal: beskar
Het heeft allemaal te maken met het materiaal waar het harnas van de Mandalorians van gemaakt is, beskar. Het staal blijkt ertoe in staat om kogels uit blasters direct af te weren, en kan het zelfs aan om geraakt te worden door een lichtzwaard.

Als je dan terug denkt aan de strijd om Geonosis, dat de opmars voor de Clone Wars vormde, weet je meteen wat er aan de hand is. Mace Windu vocht in Attack of the Clones namelijk met Jango Fett, die zijn harnas op dat moment aan had. Het eindigde ermee dat Jango Fett door Windu onthoofd werd. En dat is een knappe prestatie, want we weten nu dat beskar ertoe in staat is om lichtzwaardaanvallen te weerstaan.

Dat verklaart enerzijds waarom Jango zo vol zelfvertrouwen tegen Windu vocht, en anderzijds laat het zien dat Mace Windu extreem vaardig was. Hij viel, zonder harnas, een van de meest gevreesde strijders van het universum aan, en won meteen door hem te onthoofden.

NieuwsFilm

meest populair