Marvel Cinematic Universe krijgt er een held bij: Ironheart

Marvel Cinematic Universe krijgt er een held bij: Ironheart

De opvolger van Tony Stark.

Het Marvel Cinematic Universe is nog niet klaar met Iron Man. Althans, met zijn harnassen. We krijgen namelijk een serie te zien rond Riri Williams, die gemaakt wordt voor streamingdienst Disney+.

Die serie heeft een hoofdrol voor actrice Dominique Thorne. Zij speelt Riri Williams, a.k.a. Ironheart, de geniale jonge vrouw die de opvolger van Iron Man wordt na het overlijden van Tony Stark.

Wie is Ironheart
Het personage werd in 2015 bedacht door Brian Michael Bendis en Mike Deodato. In de Marvel Comics is zij een tienergenie dat op haar vijftiende al naar MIT mag. Ze heeft geen vader meer, maar woont bij haar oom en tante in Chicago.

Terwijl ze op MIT zit, bouwt ze haar eigen Iron Man-achtig harnas. Met behulp daarvan probeert ze twee ontsnapte gevangenen te vangen. Uiteindelijk neemt Tony Stark contact met haar op en geeft hij haar zijn zegen. Helaas overlijdt Tony daarop en moet Riri vertrouwen op haar familie, Peter Potts en een holografische simulatie van Tony's geest om haar te werken.

In de serie voor Disney+ gaan we zien hoe het harnas van Tony Stark in 'de verkeerde handen' terecht komt en Riri daarmee aan de slag gaat.



NieuwsFilm

meest populair