Warner Bros. reageert op de heftige kritiek rond HBO Max

Warner Bros. reageert op de heftige kritiek rond HBO Max

Warner Bros. gelooft dat het allemaal wel goed komt.

Warner Bros. heeft nogal wat kritiek te verwerken na het besluit om alle 17 films die het uitbrengt in 2021, tegelijk in de bioscoop en op streamingdienst HBO Max te lanceren.

Voor het publiek is dat fijn, want dat betekent dat je niet per se naar de bioscoop hoeft om de films te zien, wat vooral nu met het coronavirus fijn is. Maar filmmakers zijn behoorlijk kritisch op de beslissing. WarnerMedia-CEO Jason Kilar gelooft echter dat het wel goed komt.

Goed gevoel over
"Om dit te laten werken, moeten we ofwel de box office hebben, of als die er niet is, HBO wat van het gewicht laten dragen," begon Kilar over de keuze voor HBO Max. "Ik heb er een goed gevoel over, want we hebben goed geluisterd naar de fans en hun gedrag. We zijn voorzichtig optimistisch."

En dus zal er op twee manieren gekeken worden naar de prestaties van HBO Max. "We kijken zowel naar de box office, als wat onze abonnees bekeken hebben op HBO Max. We zitten nu middenin een wereldwijde gezondheidscrisis. Dat kan ik niet zomaar wegwuiven alsof het niets is."

En dus moet er iets anders gedaan worden. "We proberen dit op financieel gebied zo eerlijk en genereus mogelijk te benaderen voor iedereen met wie we samenwerken." Maar of dat de kritiek doet verdwijnen?

NieuwsFilm

meest populair