'Dune' is de beste film van Denis Villeneuve, maar een vervolg is onwaarschijnlijk

'Dune' is de beste film van Denis Villeneuve, maar een vervolg is onwaarschijnlijk

Denis Villeneuve gelooft er niet meer in.

Regisseur Denis Villeneuve was recent al erg kritisch op het besluit van Warner Bros. om al zijn films van 2021 tegelijk met de bioscooprelease ook een HBO Max-release te realiseren. In een interview is hij bang dat het de kansen op een vervolg op Dune behoorlijk wat kleiner maakt.

"Streamingdiensten zijn een positieve en krachtige toevoeging aan de ecosystemen van films en televisie," zegt Villeneuve tegenover Variety. "Maar ik wil dat het publiek begrijpt dat streaming er niet toe in staat is om de filmindustrie in stand te houden zoals we die kenden voor COVID."

Einde aan de franchise?
"Streaming kan voor geweldige content zorgen, maar geen films met de omvang van Dune. Het besluit van Warner Bros. betekent dat Dune niet de kans krijgt om financieel genoeg te presteren, want uiteindelijk zal piraterij triomferen. Warner Bros. heeft de Dune-franchise misschien wel de nek om gedraaid."

Hij vindt het dan ook een enorm jammer feit dat de film op HBO Max komt en niet enkel in de bioscopen draait. "Dune is verreweg de beste film die ik ooit gemaakt heb", aldus Villeneuve.

"Mijn team en ik hebben drie jaar van ons leven gestoken in deze unieke big-screen ervaring. Het beeld en geluid is heel precies ontworpen voor in de bioscoop."

NieuwsFilm

meest populair