Wat je wel én niet kunt verwachten van de Star Wars-film 'Rogue Squadron'

Wat je wel én niet kunt verwachten van de Star Wars-film 'Rogue Squadron'

De nieuwe Star Wars-film, van Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins.

Een paar dagen geleden werd onthuld dat Star Wars: Rogue Squadron de eerstvolgende Star Wars-bioscoopproductie van Lucasfilm en Walt Disney is. Deze moet eind 2023 in de bioscoop verschijnen. Wat kunnen we van de film verwachten?

Bekijk de afbeelding
Wie zijn de Rogue Squadron

We zagen de "Rogue Group" voor het eerst in Star Wars: The Empire Strikes Back uit 1980. Ze vlogen in Snowspeeders tijdens de Battle of Hoth, in gevecht met de AT-AT's van de Galactic Empire. De Rogue Squadron zijn de beste piloten van de Rebellion.

De "Rogue Group" werd voorafgegaan door de Red Squadron, de groep die de eerste Death Star aanviel in Star Wars: A New Hope uit 1977, maar ook deze groep wordt wel eens als de Rogue Squadron gezien. Dat komt mede doordat de naam Rogue Squadron een ode is aan het gevallen team "Rogue One" uit Rogue One: A Star Wars Story uit 2016.

De bekendste Rogue Squadron-piloten zijn Garven Dreis, Luke Skywalker, Wedge Antilles, Biggs Darklighter, Jek "Piggy" Porkins, Corran Horn, Wes Janson, Tycho Celchu, Derek "Hobbie" Klivian, Dak Ralter en Zev Senesca.

Verhaal Star Wars: Rogue Squadron

Rogue Squadron wordt in ieder geval géén verfilming van games of boeken en daarmee lijkt de film een eigen verhaal te krijgen, al is een combinatie van gebeurtenissen uit de games en boeken geen onlogische keuze. De X-wings en hun piloten gaan in ieder geval een belangrijke rol spelen.

Volgens Starwars.com gaat Rogue Squadron een "nieuwe generatie starfighterpiloten introduceren terwijl ze hun 'wings' verdienen en hun leven riskeren in een 'boundary-pushing, high-speed thrill-ride' om daarmee de saga naar het toekomstige tijdperk van de Melkweg te sturen."

Plek in de Star Wars-tijdlijn

Dit is nog gissen, maar waarschijnlijk speelt de film zich af tussen de films The Empire Strikes Back en Star Wars: The Force Awakens (2015). En dat is een periode van 37 jaar. The Mandalorian speelt zich zo'n zeven jaar na The Empire Strikes Back af.

Regie: Patty Jenkins

Star Wars: Rogue Squadron wordt geregisseerd door Patty Jenkins en zij is vooral bekend van de regie van de twee Wonder Woman-films en daarvoor maakte ze Monster (2003). Opvallend is dat ze recent nog werd aangekondigd voor de film Cleopatra met Gal Gadot. Deze biopic zou in 2022 moeten verschijnen, maar of dat doorgaat...


Ze heeft in ieder geval de steun van Star Wars: X-wing Rogue Squadron-stripboekschrijver Michael A. Stackpole. Jenkins reageerde op zijn steun via Twitter:


Releasedatum: 25 december 2023

Rogue Squadron moet op 25 december 2023 verschijnen en is daarmee de eerste film na Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker. Na deze vermoedelijk losstaande film staan er nog onbekende films gepland voor december 2025 en 2027. Een van die films wordt geregisseerd door Taika Waititi.

NieuwsFilm

meest populair