De ongewone reden waarom 'Tenet'-regisseur Christopher Nolan geen films op een smartphone kijkt

De ongewone reden waarom 'Tenet'-regisseur Christopher Nolan geen films op een smartphone kijkt

De regisseur heeft een heel simpele reden.

Ondanks dat Tenet verhoudingsgewijs beperkt in de wereldwijde bioscoopzalen draait, eindigt de film wel op de derde plaatst in de box office top tien over het jaar 2020. De scifi-film was zeker een van de opvallendste films, maar één ding is zeker: regisseur Christopher Nolan zal de film niet terugkijken op een smartphone.

En de reden daarvoor is simpel. Nolan heeft helemaal geen smartphone. Dit liet hij weten in gesprek met People. "Het is waar dat ik geen smartphone heb," zei de filmmaker. Hij heeft wel een klaptelefoon, maar die neemt hij alleen "af en toe" mee.

Niet continu op internet
En waarom heeft hij dan geen smartphone? "Ik ben snel afgeleid, dus ik wil niet elke keer toegang tot internet hebben als ik me verveel," is de uitleg. "Als ik aan het werk ben, ben ik omringd door mensen met een telefoon. Ik kan me niet verstoppen, dus ik ben heel gemakkelijk om in contact mee te komen als ik aan het werk ben."

Nolan is duidelijk geen persoon voor een mobiele telefoon: "Ik ben er gewoon nooit in geïnteresseerd geweest om op die manier met mensen te communiceren. Ik bel mensen liever gewoon op een vaste lijn."

NieuwsFilm

meest populair