James Corden onder vuur voor 'The Prom'-rol

James Corden onder vuur voor 'The Prom'-rol

Ook Nicole Kidman zou niet goed genoeg zijn.

De muzikale film Cats, waarin James Cordon ook te zien is, werd zeer teleurstellend onthaald. Corden ligt nu opnieuw onder vuur voor een soortgelijk project, genaamd The Prom van Netflix. Hierin speelt hij de homoseksuele Broadway-acteur Barry Glickman, maar erg in de smaakt valt hij niet...

Volgens meerdere filmcritici zet hij namelijk een stereotype en zelfs een aanstootgevende vertolking neer. In de originele bron, een artikel dat is geschreven door Zack Sharf en Jude Dru voor Indiewire, laten ze zich uit over de acteerprestatie van Corden maar ook over de film zelf.

Niet geschikt
Zo zegt Sharf dat de kritiek op Corden terecht is, aangezien hij simpelweg niet geschikt is voor de rol. Ook vindt Sharf het 'jammer' dat de filmmakers zijn gegaan voor een hetero, aangezien hij verkiest dat homoseksuele rollen ook vertolkt worden door homoseksuele mannen.

Hij geeft toe dat hetero's het ook kunnen, net zoals Timothée Chalamet (Call Me by Your Name) en Trevante Rhodes (Moonlight). Zij wisten allebei hoge ogen te gooien, maar Corden's vertolking zou te onevenwichtig zijn en zijn 'flamboyante aard' zou maar af en toe naar boven komen.

Nicole Kidman
Dry is dan weer wat milder en vindt dat Corden een goede balans heeft gevonden tussen grappig en warm, net zoals Meryl Streep. Zij is echter minder onder de indruk van Nicole Kidman, die juist in haar ogen niet geschikt is voor de rol, omdat ze niet al te best kan zingen.

NieuwsFilm

meest populair