Andrew Garfield kan Tom Holland helpen om Robert Downey Jr te vergeten

Oude ervaren Spidey beïnvloedt jonge onervaren Spidey...

Er circuleert een nieuwe theorie rond over hoe MCU's Peter Parker/Spider-Man (Tom Holland) in zijn aankomende derde solo-avontuur (alhoewel, solo?) zichzelf los kan maken van diens mentor, wijlen Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr).

In 2014 gaf toenmalig vertolker Andrew Garfield in een interview toe dat hij vond dat Peter Parker Tony Stark niet zo constant moet aanbidden. Het laatste deel Far From Home (2019) ging qua verhaal volledig over Peter die probeerde de nalatenschap van Stark zo goed mogelijk na te leven.

Garfield was echter van mening dat de twee totaal verschillende persoonlijkheden en wereldbeelden hebben en dus logischerwijs niet met elkaar zouden kunnen opschieten: "De ethiek is twijfelachtig. Tony Stark is arrogant, een rijke miljonair, niet verantwoordelijk of oprecht. Terwijl Peter Parker een jongen is van het volk, een held uit de arbeidersklasse".

Eigen gewicht dragen
Je kan zeggen dat Hollands vriendelijke buurtspinneman inderdaad een beetje de Iron Man 2.0 van het Marvel Cinematic Universe is geworden, maar misschien kan men dit met Garfield oplossen als deze opduikt in het volgende deel rondom het indrukwekkende multi-spider-verse.

Door samen te vechten aan de zijde van Garfield en (hopelijk ook) Tobey Maguire, kan het personage van Holland zich ontwikkelen, ontdekken hoe machtig hij is als centrale held en eindelijk echt zélf schitteren.

NieuwsFilm

meest populair