Is Scarlet Witch verantwoordelijk voor het ontstaan van de X-Men in het MCU?

Is Scarlet Witch verantwoordelijk voor het ontstaan van de X-Men in het MCU?

Geeft de tweede trailer voor 'WandaVision' een interessante twist prijs?

Speelt Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) een belangrijke rol bij de introductie van de X-Men in het Marvel Cinematic Universe? Fans denken van wel na het zien van de tweede trailer voor WandaVision, waarin iets opvallends te zien is.

Bekijk de afbeelding
In de trailer zien we de Mind Stone terug, de gele Infinity Stone die is (of was) gehuisvest in het voorhoofd van Vision (Paul Bettany).

Een theorie die al langer rondgaat, en nu door fans vanwege deze trailer opnieuw onder de aandacht wordt gebracht, is dat Scarlet Witch - net als in de comics - al het mutanten-gen had en dat haar krachten simpelweg werden geactiveerd door de experimenten waar zij en haar broer Quicksilver aan werden onderworpen in Sokovia.

Interessante twist
In WandaVision zou de heldin het X-gen via de Mind Stone ook bij anderen activeren, waardoor de mutanten in het Marvel Cinematic Universe worden geboren. Weliswaar verschilt hierdoor het oorsprongsverhaal van de X-Men met hun geschiedenis in de comics, maar het is wel een interessante en passende manier.

In de comics verliest Scarlet Witch ook de controle over haar krachten, waardoor ze de X-Men per ongeluk uitroeit. Het zou een leuke twist zijn om in het MCU precies het tegenovergestelde te doen.

Is er bewijs?
Verschillende bloggers van de GGW, een site die onder meer de primeur over de komst van Doctor Octopus in Spider-Man 3 juist had, teasen op Twitter dat deze theorie klopt.

In januari komen we het antwoord te weten.


NieuwsFilm

meest populair