Miley Cyrus was ook als Disney-sterretje al aan de drugs

Miley Cyrus was ook als Disney-sterretje al aan de drugs

Wie denkt dat het wilde imago van Cyrus pas iets is van de laatste jaren, heeft het goed mis.

Miley Cyrus kennen we vandaag de dag allemaal als wilde popzangeres. Maar voordat ze dit imago had, was ze een poeslief Disney-sterretje. De eerste barsten in dat imago ontstonden toen er een video van haar uitlekte waarin ze drugs aan het roken was. Op Instagram blikt Cyrus nu terug op dat moment, waar destijds veel over te doen was.

Bekijk de afbeelding
In december 2010 publiceerde roddelsite TMZ een video waarin te zien was hoe Miley Cyrus (destijds 18) aan het roken was via een waterpijp. In die waterpijp zat salvia. Salvia is een natuurlijke drug met hallucinerende werking en - in tegenstelling tot bijvoorbeeld wiet - legaal in Californië.

De video zorgde voor een enorme rel en werd veel besproken in de media. Het roken van drugs botste immers flink met Cyrus' imago van destijds als brave Disney-ster (Cyrus was toen nog onlosmakelijk verbonden met de serie Hannah Montana).

Al snel bood Cyrus dan ook haar excuses aan om de boel enigszins te sussen.


10 jaar later
Inmiddels is die desbetreffende video dus tien jaar oud en dat was voor Cyrus reden om er even op terug te blikken. En dat deed ze op haar kenmerkende manier.

"Lang leve het tienjarige bestaan van een baanbrekende video waarin een tiener aan een waterpijp zit en domme dingen tegen haar vrienden zegt (al weet ik niet zeker of ik de regisseur van deze video als vriend kan beschouwen, maar goed...)", schrijft ze op Instagram.

Cyrus vervolgt met een dikke knipoog: "De tijd is voorbij gevlogen. Ik herinner het me nog alsof het gisteren was. Grapje. Nee, natuurlijk niet. Ik herinner me er niets van omdat ik compleet van de wereld was".

Ook bevestigt ze dat er inderdaad salvia in de waterpijp zat, iets waaraan flink werd getwijfeld toen de beelden voor het eerst online verschenen.

NieuwsFilm

meest populair