Denzel Washington over zijn bijzondere samenwerking met de overleden Chadwick Boseman

Denzel Washington over zijn bijzondere samenwerking met de overleden Chadwick Boseman

Chadwick Boseman stapje in het huwelijksbootje naar aansporing van Denzel.

Denzel Washington werkte met Chadwick Boseman samen aan wat spijtig genoeg zijn laatste film zou worden: Ma Rainey's Black Bottom. In een interview met CBS Sunday Morning spreekt Washington over zijn band met Boseman en de bewondering die hij heeft voor diens vrouw Taylor Simone Ledward.

In augustus kwam het verschrikkelijke nieuws naar buiten dat Black Panther-acteur Chadwick Boseman was overleden aan darmkanker.

"Het moet hem nagegeven worden dat hij dit voor zichzelf gehouden heeft; het was zijn zaak en van niemand anders. Hij was er om een fantastische rol neer te zetten en dat heeft hij gedaan", vertelt Denzel Washington, die de film mede heeft geproduceerd, aan CBS Sunday Morning.

"Enkele mensen van zijn team wisten ervan. Zijn vrouw was er ook. Toen waren ze nog geeneens getrouwd", vervolgt hij.

Washington zag dat Bosemans vrouw Taylor Simone Ledward (destijds zijn vriendin) ook op de set al behoorlijk liefdevol voor hem zorgde.

"Ik vond het altijd mooi om te zien hoe zij hem verzorgde en heb dan ook tegen hem gezegd dat het tijd werd dat hij haar ten huwelijk zou vragen", vertelt hij. "Ik zag aan alles dat ze zielsveel van hem hield. Maar ik wist niet wat we nu wel weten".

Boseman stond erom bekend zijn privéleven zeer af te schermen van de buitenwereld. Ook de mensen die met hem samenwerkten kregen dus niets mee van zijn verschrikkelijke ziekte en strijd daartegen.

Boseman en Leward schijnen eind 2019 getrouwd te zijn. In augustus werd bekend dat de Black Panther-acteur was overleden aan de gevolgen van darmkanker. Doordat bijna niemand wist van zijn ziekte, was dat nieuws een grote schok voor zowel Hollywood als zijn fans.

NieuwsFilm

meest populair