'Lord of the Rings'-regisseur Peter Jackson onthult zijn favoriete scène

'Lord of the Rings'-regisseur Peter Jackson onthult zijn favoriete scène

Het is een opmerkelijk rustig moment in de films.

Regisseur Peter Jackson bracht ons maar liefst zes Lord of the Rings-films. Hij vertelt nu tijdens een interview voor het eerst over zijn favoriete moment in de films.

Interessant genoeg gaat het niet om een moment vol oorlog en strijd. Jackson vertelde tijdens The Late Show with Stephen Colbert, dat het om een vrij stil moment gaat.

The Two Towers
Het favoriete moment van Peter Jackson speelt zich af in The Two Towers en richt zich op Gollum. De film had volgens Jackson een moment nodig waarin de gespleten persoonlijkheid van Gollum duidelijk naar voren kwam.

De scène waarin we Gollum met zichzelf zien worstelen over de vraag of hij Frodo en Sam moet vermoorden, was dan ook de favoriete van Jackson. Een moment dat overigens geschreven werd door zijn echtgenote Fran Walsh.

Jackson aan het woord: "We namen Two Towers op en introduceerden Gollum. Het was belangrijk rond Gollum dat hij bestond uit Sméagol en Gollum, gespleten is dus. Maar we hadden geen scène die je ook echt het idee gaf dat hij twee mensen in zich had. Dus we wisten dat we dat nodig hadden, maar er was geen tijd om het op te nemen. Dus schreef Fran een scène waarin Sam en Frodo sliepen, en ze gewoon twee hoopjes op een bed konden zijn, zodat Elijah en Sean niet op de set hoefden te zijn. We hadden niemand om het te regisseren, dus zei ik tegen Fran: 'Jij hebt het geschreven, dus waarom neem jij het niet op?' En dus ging ze gedurende een dag naar de set en schreef en regisseerde ze een scène die nu behoorlijk beroemd is."

NieuwsFilm

meest populair