Lockdown! Dus ook de bioscopen gaan voor tenminste 5 weken dicht

Lockdown! Dus ook de bioscopen gaan voor tenminste 5 weken dicht

Helaas hebben we slecht nieuws.

Tot vanavond mag je nog met maximaal dertig bezoekers tegelijk de bioscoopzaal in. Maar daar gaat verandering in komen. Het kabinet gaat vanavond namelijk verregaande maatregelen bekendmaken om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Dat betekent dat locaties als bioscopen en filmtheaters gesloten zullen zijn tot 19 januari. Dat allemaal om de besmettingen fors terug te dringen, die de laatste weken juist weer een stijging lieten zien. Nu ook de ziekenhuis- en IC-opnames weer stijgen, is hard ingrijpen nodig volgens het kabinet.

Wezenlijke bijdrage
De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) vindt het maar niets. Tegenover de NOS laat de bond weten dat sinds "de komst van het virus in maart" er "nog geen bronbesmettingen bij bioscopen en filmtheaters" hebben "plaatsgevonden".

De vorige sluiting in november droeg volgens de NVBF ook nauwelijks bij aan het terugdringen van de besmettingen en om die reden zou het de vraag zijn wat het land er iets aan heeft. Om die reden wil de vereniging dan ook volgens de NOS in gesprek met diverse ministeries en extra steunmaatregelen zien.

Wat de komende weken brengt is nog niet helemaal zeker, waar horen we minister-president Rutte straks over tijdens zijn toespraak vanuit het Torentje. Hoe dan ook is duidelijk dat de geplande bioscooprelease van grote films voorlopig niet door kan gaan en dat er nog een klap komt voor de sector.

NieuwsFilm

meest populair