Dit is officieel de nieuwe 'Star Wars'-tijdlijn

Dit is officieel de nieuwe 'Star Wars'-tijdlijn

Check hier de nieuwe tijdlijn.

Star Wars: The High Republic heeft de officiële nieuwe tijdlijn van het Star Wars-universum onthuld. Die nieuwe tijdlijn is nu alvast gepubliceerd, een kleine maand voordat het initiatief The High Republic van start gaat.

De nieuwe tijdlijn ziet er nu als volgt uit:
The High Republic: Het nieuwe startpunt van het Star Wars-canon, dat 200 jaar voor de Prequel-films gesitueerd is. Dit wordt verkend via de High Republic-boeken en comics die vanaf volgend jaar verkend worden. Ook komt er een tv-serie die zich gedurende dit tijdperk afspeelt op Disney: The Acolyte.
Fall of the Jedi: Dit is de volledige val van de Jedi Order en de terugkeer van de Sith. Het begint dus met The Phantom Menace en culmineert in Revenge of the Sith.
Reign of the Empire: Verkent de opkomst van het Keizerrijk en de chaos die het veroorzaakt. En omvat onder meer de gebeurtenissen in de televisieserie The Bad Batch en de film Solo: A Star Wars Story.
Age of Rebellion: De langzame, maar zekere, opkomst van de Rebellen in de decennia na de opkomst van het Keizerrijk. Een tijdperk dat begint met Star Wars Rebels, verder gaat in Rogue One: A Star Wars Story en eindigt met Return of the Jedi.
The New Republic: De chaos na de ogenschijnlijke dood van Palpatine en de worsteling van het Keizerrijk om te overleven. De New Republic krijgt vorm in deze tijd. The Mandalorian speelt zich af tijdens deze periode.
Rise of the First Order: De overblijfselen van het Keizerrijk organiseren zich in de First Order, en proberen het sterrenstelsel terug te claimen. Van de serie Star Wars: Resistance tot de film The Force Awakens en The Rise of Skywalker.
Voor nu is dit dus de nieuwe tijdlijn zoals Lucasfilm 'm hanteert. Tijd voor meer dus!

NieuwsFilm

meest populair